today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Paul Krugman na Adris Business Forumu

REGION – Drugi Adris Business Forum, koji će se održati u Rovinju 5. oktobra, dovodi u Hrvatsku jednog od najuglednijih svetskih ekonomista, nobelovca Paula Krugmana. Glavna tema konferencije je „Pet godina posle – evropske nade u svetlu krizne stvarnosti“, a Krugman će hrvatskoj i regionalnoj poslovnoj i političkoj eliti govoriti o tome kako uspešno savladati posledice recesije u globalnoj ekonomiji.
U Hrvatsku Krugman dolazi nedugo nakon objave „Manifesta za ekonomski zdrav razum“, kojim je, zajedno sa britanskim kolegom Ričardom Lajardom, pozvao na širu primenu podsticajne fiskalne politike radi smanjenja nezaposlenosti i jačanja privrednog rasta. Manifest je dosad potpisalo više od 9000 ljudi, uključujući i veliki broj uglednih ekonomista.
Nobelovu nagradu za ekonomiju Paul Krugman je dobio 2008. godine, trenutno je profesor na Prinston univerzitetu, a široj javnosti je najpoznatiji kao autor vrlo uticajnih kolumni u vodećem američkom dnevnom listu The New York Times. Otvoren, često i oštar u iznošenju svojih stavova, Krugman je strastven i rečit govornik, beskompromisan kritičar ekonomske politike stroge štednje.
Kao trenutno medijski najistaknutijeg svetskog ekonomistu, prate ga različiti nadimci: tako je za jedne „narodni tribun američke levice“, za druge „Majkl Mur mislećih ljudi“, a za treće „Mik Džeger političke ekonomije“.
Autor je dvadesetak knjiga, a zadnja od njih „Okončajte ovu depresiju odmah!“ je poziv na akciju. Krugman poručuje kako je brz i snažni izlazak iz ove recesije nadohvat ruke, samo kad bi naši lideri imali „intelektualne jasnoće i političke volje“ da okončaju ovu depres¬iju odmah.
Adris Business Forum jedan je od najznačajnijih poslovnih događaja godine u Hrvatskoj i najveći poslovni forum vodećih kompanija i poslovnih ljudi iz Hrvatske i susednih zemalja. Prvi, održan pre pet godina u sasvim drugačijim ekonomskim okolnostima, ugostio je jednog od najpoznatijih svetskih menadžera Džeka Velša, a teme su bile liderstvo i inovativne poslovne strategije. Iako je liderstvo i dalje od velike važnosti, globalni kontekst i izazovi na koje danas moraju odgovoriti privrednici u potpunosti su se izmenili. Zato će i ključne teme drugog Adris Business Foruma biti sasvim drugačije: izazovi ekonomske krize i ulazak Hrvatske u EU.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!