today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Ove godine Srbija beleži pad poseta bioskopima za oko 25%

Treći za redom „Budi Coolturan“ projekat, održan je 21. i 22. oktobra u prostorijama UK „Parobrod“, u cilju buđenja svesti kod mladih o značaju naše kulturne baštine i razumevanja funkcionisanja i organizovanosti kulturnih institucija. Drugog dana manifestacije menadžer u distribuciji filmova, Marko Čkonjević, održao je predavanje „Distribucija filmova: Od obezbeđivanja prava za prikazivanje do premijere” i predstavio najnovije podatke za 2013. godinu o tržištu filmova u Srbiji.
Prema podacima sa tržišta Srbije, u 2013. godini beleži se pad poseta bioskopima za oko 25%, što je prvi negativan rezultat u poslednjih 5 godina, kada je stalno beležen rast broja posetilaca. Ove godine osetan je izostanak domaćih filmova u bioskopima, koji su proteklih godina uvek privlačili publiku u bioskopske dvorane.
U prva tri kvartala ove godine prikazano je 105 filmova, koji su imali 1,324 438 gledalaca.
Najveći udeo u tržištu Srbije imaju filmovi kompanije Fox, u distribuciji MCF, sa 20,66% učešća, slede Warner Bros. i Sony, u distribuciji Tuck-a, sa po 17,9% udela u tržištu, a četvrto i peto mesto zauzimaju Universal i Paramount filmovi, distributera Taramount, sa 8,53% i 7,96%. Najgledaniji film u srpskim bioskopima u toku 2013. godine je “Štrumpfovi 2” sa preko 150.000 gledalaca. Na drugom mestu je “Hangover 3” sa 67.219 gledalaca, a na trećem je “Kruds” sa 60.607 gledalaca.

Lista deset najgledanijih filmova u 2013. u srpskim bioskopima:
1. Štrumpfovi 2
2. Hangover 3
3. Kruds
4. Đangova osveta
5. Veliki Getsbi 3D
6. Ana Karenjina
7. Svetski rat Z
8. Mi smo Milerovi
9. Volverin 3D
10. Čuvari tajnog kraljevstva / Epic.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!