today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Otvorena Beogradska nedelja dizajna

Svečanim otvaranjem u Narodnoj biblioteci Srbije, započela je sedma Beogradska nedelja dizajna, popularna manifestacija kreativne industrije i savremenog biznisa. Tokom trodnevne konferencije predavanja će održati 28 vodećih kreativaca iz preko 20 zemalja širom sveta. Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković svečano je otvorio sedmu Beogradsku nedelju dizajna u Narodnoj biblioteci Srbije.
Marković je istakao da je „naša obaveza prvo da čuvamo i da to što čuvamo učinimo vidljivim, ali ako nismo sposobni da čuvamo ne zaslužujemo da ulažemo u nešto novo“. On je pohvalio ovaj projekat, rekavši da je otvorio širom vrata mladim ljudima, i izvinio se u ime svih koji nisu prepoznali ovu manifestaciju što joj u poslednjih šest godina nije pomagano. Ambasadorka Australije u Srbiji Helen Studdert je istakla da su kreativne industrije jedan od najvažnijih faktora u kulturi svakog naroda, ali i da su one jako važne u ekonomiji, dodavši da su odgovorne i za kreaciju „jednog otvorenog jakog i živog društva“.
Upravnik NBS-a Dejan Ristić je rekao da je zadovoljstvo da NBS kada proslavlja 180 godina od postojanja priušti u svojoj zgradi i zanimljiv i provokativan projekat kakav je BND.
On je naveo da za zaposlene u Narodnoj biblioteci, koja čuva „šest miliona jedinica starosti od jednog milenijuma je uvek izazov susresti se sa savremenim, kreativnim, mladim ljudima“ koji dolaze ne samo iz Srbije već iz celog sveta i da je taj susret napravio čitav niz izložbi i iznedrio jednu lepu energiju.
Direktor Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac je objasnio da BND ima nekoliko fokusa, a da je prvi tema koja ove godine glasi „Sloboda na kvadrat“, zato što u vreme krize kreativna zajednica i industrija svake zemlje je „jedan od putokaza kako kreirati nacionalni identitet i kako odgovoriti izazovima krize“. Nakon otvaranja usledili su modna revija Jelene Stefanović, film „BND 2011“, autora Miodraga Ilića, a posetioci su uživali i u izložbama u okviru programa „Dizajn park“ postavljenim u NBS. Tokom trodnevne konferencije, zahvaljujući podršci stranih kulturnih centara i ambasada u Srbiji predavanja će održati 28 vodećih kreativaca iz preko 20 zemalja širom sveta, koji će predstaviti svoj rad.
Beogradska nedelja dizajna traje do 10. juna.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!