Otvoren dizajnerski konkurs Plaktivat!

REGION – Deveti konkurs za dizajniranje gradskog plakata Plaktivat tiče se bolesti koja u savremenom društvu svakog dana sve više predstavlja opasnu pretnju. Konkurs sa naslovom „DIJABETESA NEMA, ALI POSTOJI.“ u saradnji sa Zavodom Diabetes organizuje društvo TAM-TAM.

Prijave su otvorene do uključno 3. novembra 2017. godine, a plakat sa pobedničkom idejom biće objavljen na 500 plakatnih mesta širom Slovenije i prijavljen na takmičarski deo festivala „Slovenski oglaševalski festival“ (Slovenački reklamni festival – SOF) i „Bienale vidnih sporočil Slovenije“ (Bijenale vizuelnih poruka Slovenije).
 
Poslednji podatak Ujedinjenih nacija pokazuje da postoji više od 400 miliona obolelih od dijabetesa, a organizacija je proglasila bolest za epidemiju još 2006. godine kada je broj obolelih narastao na „samo“ 246 miliona. U Sloveniji je barem 130.000 dijagnostifikovanih dijabetičara, a dodatnih 100.000 stanovnika ova bolest ugrožava.

Uprkos medicinskom napretku u 21. veku, dijabetes se sve više širi. Pored velikog broja obolelih, zabrinjava i činjenica da mnogo ljudi živi sa bolešću, a da nisu svesni svog stanja. Komplikacije dijabetesa mogu da se razviju i pre same dijagnoze i tako umanje kvalitet života ili čak skrate životni vek. Nastanak bolesti podstiču pre svega loše životne navike (nezdrava ishrana, pušenje i alkohol), premalo kretanja i ekonomsko-socijalni položaj.
 
Svrha aktuelnog dizajnerskog konkursa Plaktivat je da se nađe vizuelna poruka koja će podstaći ljude da ozbiljno shvate dijabetes, jer je reč o bolesti koju ne vidimo, ne osećamo i koja nas ne boli dok nije prekasno.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom do uključno 27.10.2017. godine dostupne su preko elektronske adrese plaktivat@tam-tam.si.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari