today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Otvoren centar za podršku IT preduzetnicima u Srbiji

Organizacija SEE ICT iz Beograda otvorila je centar za podršku IT preduzetnicima u Srbiji koji će pružati finansijsko i pravno savetovanje, ali i mentorsku i logističku podršku mladim preduzetnicima i strartapima koji razvijaju proizvode i usluge za globalno tržište.
Centar pod nazivom “Potkrovlje hub” otvoren je u saradnji sa Biznis centrom opštine Savski Venac i nalazi se u Ulici kneza Miloša 47 u Beogradu. Biće to jedinstveno mesto za zajednički rad mladih preduzetnika, startapa i frilensera u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije, a biće otvoreno svim radnim danima, ali i vikendom.
Svakog meseca biće organizovani susreti sa uspešnim domaćim i stranim preduzetnicima, investitorima i predstavnicima IT kompanija sa ciljem što bržeg razvoja startap ekosistema u našoj zemlji. Svim korisnicima na raspolaganju je kompletno opremljen prostor i stručna pomoć iskusnih dizajnera, programera i preduzetnika.
Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Zmijanac kaže da IT zajednici u Srbiji nedostaje mnogo veća podrška države i celokupnog društva, jer postoji veliki potencijal za razvoj ovog sektora.
“Otvaranje ove kancelarije je konkretan vid podrške razvoju startapa i preduzetništva u našoj zemlji, što je i osnovni cilj naše organizacije. Slični habovi i inkubatori su se pokazali kao ključni za razvoj preduzetništva u Evropi i svetu. Ovo je novi prostor i program koji pod jednim krovom objedinjuje brojne događaje za startape koje inače radimo, kao što je Startap akademija ili startap radionice, a ujedno daje priliku mladima da se povežu i rade zajedno“, objašnjava Dragana Zmijanac.
Organizacija SEE ICT organizovaće od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali i prvi Startit Fest kao još jedan vid podrške domaćim preduzetnicima. Festival će okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i sve one koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i pokretanje biznisa.
Biće to najveći startap događaj u Jugoistočnoj Evropi, a očekuje se učešće 50 vodećih startapa iz ovog dela Evrope, ali i više od 5.000 posetilaca. Ulaz na festival je slobodan, a sve dodatne informacije o samom festivalu dostupne su na sajtu startit.rs.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!