Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Otvaranje 8. beogradske internacionalne nedelje arhitekture

U organizaciji Kulturnog centra Beograda i Društva arhitekata Beograda i suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta i Centra za promociju nauke, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA pod nazivom „Razotkrivanje arhitekture“ otvorena je danas u Kulturnom centru Beograda, a traje do 30. aprila.
U 20h u Francuskom institutu u Srbiji (Zmaj Jovina 11) biće otvorena izložba Re–arhitektura, uz koktel. Izložba Re–arhitektura Paviljona Arsenal u Francuskom institutu u Srbiji, predstavlja izložbu projekata petnaest evropskih agencija koje utiču na razvoj evropskih metropola. Trideset predstavljenih projekata, prikazanih u različitim fazama koncepcije, opisuju sve faze projekta, od narudžbe, preko istraživanja, do realizacije. Pored panoa sa projektima, na izložbi će biti predstavljeni video-radovi koji ilustruju pomenute procese.
Programi osme BINE održavaju se u Kulturnom centru Beograda, na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u Dečjem kulturnom centru, Francuskom institutu u Srbiji, Muzeju savremene umetnosti i NITEA izložbenom salonu u Beogradu.
Nedelja arhitekture pokrenuta je sa idejom da vrednosti koje stvara i promoviše arhitektura vode ostvarenju boljeg životnog okruženja i kulturnom uzdizanju društva, kao takva ona daje priliku arhitektama odavde i izdaleka da pokažu svoje radove i da govore o različitim društvenim prilikama, naprednim projektantskim razmišljanjima, kvalitetnom građenju i održivom razvoju. Kao i kod drugih poslova, dugoročna posvećenost visokim ciljevima, bez rezultata koji iz rada proizlaze, dovodi neminovno do sumnji i samopreispitivanja, koji lako mogu da prerastu u razočaranje i potištenost, ali isto tako, ukoliko se usmere ka razotkrivanju grešaka u pređašnjim uverenjima i postupcima, mogu da unaprede odnos prema uvek neugodnoj stvarnosti. Čini se da je razotkrivanje arhitekture jedino što u ovom teškom času preostaje arhitektima. Zbog toga organizatori BINE žele da sa svima podele nadu da će preispitivanje postupaka proizvodnje arhitekture – od prvih nagoveštaja u svesti do poslednjeg zavrtnja na gradilištima – pomoći svima da pronađu ona mesta u arhitekturi koja su danas važna drugima, a ne samo arhitektima, i da prokrče one puteve koji će ih povezati sa okruženjem koje nameravaju da menjaju. BINA sa ovakvim ciljem organizuje različite izložbe, predavanja, tribine, radionice, šetnje kroz grad – pokušavajući da iskustvo manifestacije za posetioca postane novi doživljaj i nova percepcija arhitektonskog stvaralaštva.

Više informacija pronađite na www.designed.rs.

Izvor: Designed

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!