Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Otvaranje 8. beogradske internacionalne nedelje arhitekture

U organizaciji Kulturnog centra Beograda i Društva arhitekata Beograda i suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta i Centra za promociju nauke, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA pod nazivom „Razotkrivanje arhitekture“ otvorena je danas u Kulturnom centru Beograda, a traje do 30. aprila.
U 20h u Francuskom institutu u Srbiji (Zmaj Jovina 11) biće otvorena izložba Re–arhitektura, uz koktel. Izložba Re–arhitektura Paviljona Arsenal u Francuskom institutu u Srbiji, predstavlja izložbu projekata petnaest evropskih agencija koje utiču na razvoj evropskih metropola. Trideset predstavljenih projekata, prikazanih u različitim fazama koncepcije, opisuju sve faze projekta, od narudžbe, preko istraživanja, do realizacije. Pored panoa sa projektima, na izložbi će biti predstavljeni video-radovi koji ilustruju pomenute procese.
Programi osme BINE održavaju se u Kulturnom centru Beograda, na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u Dečjem kulturnom centru, Francuskom institutu u Srbiji, Muzeju savremene umetnosti i NITEA izložbenom salonu u Beogradu.
Nedelja arhitekture pokrenuta je sa idejom da vrednosti koje stvara i promoviše arhitektura vode ostvarenju boljeg životnog okruženja i kulturnom uzdizanju društva, kao takva ona daje priliku arhitektama odavde i izdaleka da pokažu svoje radove i da govore o različitim društvenim prilikama, naprednim projektantskim razmišljanjima, kvalitetnom građenju i održivom razvoju. Kao i kod drugih poslova, dugoročna posvećenost visokim ciljevima, bez rezultata koji iz rada proizlaze, dovodi neminovno do sumnji i samopreispitivanja, koji lako mogu da prerastu u razočaranje i potištenost, ali isto tako, ukoliko se usmere ka razotkrivanju grešaka u pređašnjim uverenjima i postupcima, mogu da unaprede odnos prema uvek neugodnoj stvarnosti. Čini se da je razotkrivanje arhitekture jedino što u ovom teškom času preostaje arhitektima. Zbog toga organizatori BINE žele da sa svima podele nadu da će preispitivanje postupaka proizvodnje arhitekture – od prvih nagoveštaja u svesti do poslednjeg zavrtnja na gradilištima – pomoći svima da pronađu ona mesta u arhitekturi koja su danas važna drugima, a ne samo arhitektima, i da prokrče one puteve koji će ih povezati sa okruženjem koje nameravaju da menjaju. BINA sa ovakvim ciljem organizuje različite izložbe, predavanja, tribine, radionice, šetnje kroz grad – pokušavajući da iskustvo manifestacije za posetioca postane novi doživljaj i nova percepcija arhitektonskog stvaralaštva.

Više informacija pronađite na www.designed.rs.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!