Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Oslikavanje podzemnog prolaza na Novom Beogradu

U sredu i četvrtak, 27. i 28. juna 2012. godine, grupa “IDE” u saradnji sa grafiti crtačima Super Timorom i Lortekom, po treći put sprovodi akciju oslikavanja podzemnih prolaza u Beogradu u okviru projekta „RAPRESENT“.
Projekat “Rapresent” je umetnički projekat u javnom prostoru koji se realizuje u saradnji sa lokalnom zajednicom i usmeren je ka edukaciji, animiranju i osposobljavanju mladih iz lokalne zajednice za aktivno delovanje i uključivanje u proces revitalizacije javnih prostora u stambenim naseljima Beograda.
U periodu od 18. do 21. juna, održane su pripremne radionice u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže, na kojima su učesnici u projektu, mladi grafiti crtači uzrasta od 14 do 20 godina, izneli ideje, predstavili svoje radove i pripremili skice za izradu budućeg zajedničkog murala. Voditelji radionica, iskusni i afirmisani grafiti umetnici, Lortek i Super Timor, preneli su mladim crtačima svoja iskustva u organizovanju sličnih akcija, skrenuli pažnju na značaj međusobnog povezivanja i upoznali sa odgovornostima koje nosi umetnička intervencija u javnom prostoru.
Osnovni cilj projekta “Rapresent” je da se obezbedi mesto za kreativno izražavanje mladih ljudi tako što bi se podzemi prolaz u predgrađu pretvorio u svojstvenu grafiti galeriju. Sa jedne strane, na ovaj način bi se ovaj zapušteni javni prostor transformisao u mesto integracije lokalne zajednice, a sa druge strane mladima bi se dala prilika da razviju odgovornost za svoje neposredno okruženje tako što im omogućava da se kreativno izraze.
Projekat “Rapresent” predstavlja nastavak slične akcije realizovane u oktobru 2008. godine, pokrenute na incijativu tragično preminulog grafiti umetnika, beskučnika i dečaka ulice, Bojana Radanova Representa, kome je ceo projekat i posvećen. Organizator je Grupa IDE, a oslikavanje podzemnog prolaza organizuje se uz saglasnost i podršku Direkcije za puteve grada Beograda i gradskog arhitekte gospodina Dejana Vasovića. Projekat Rapresent se realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i uz podršku Gradske opštine Novi Beograd i Novobeogradske kulturne mreže.

Izvor: Designed.rs
Fotografije: O.Inđić

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!