Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Oslikavanje podzemnog prolaza na Novom Beogradu

U sredu i četvrtak, 27. i 28. juna 2012. godine, grupa “IDE” u saradnji sa grafiti crtačima Super Timorom i Lortekom, po treći put sprovodi akciju oslikavanja podzemnih prolaza u Beogradu u okviru projekta „RAPRESENT“.
Projekat “Rapresent” je umetnički projekat u javnom prostoru koji se realizuje u saradnji sa lokalnom zajednicom i usmeren je ka edukaciji, animiranju i osposobljavanju mladih iz lokalne zajednice za aktivno delovanje i uključivanje u proces revitalizacije javnih prostora u stambenim naseljima Beograda.
U periodu od 18. do 21. juna, održane su pripremne radionice u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže, na kojima su učesnici u projektu, mladi grafiti crtači uzrasta od 14 do 20 godina, izneli ideje, predstavili svoje radove i pripremili skice za izradu budućeg zajedničkog murala. Voditelji radionica, iskusni i afirmisani grafiti umetnici, Lortek i Super Timor, preneli su mladim crtačima svoja iskustva u organizovanju sličnih akcija, skrenuli pažnju na značaj međusobnog povezivanja i upoznali sa odgovornostima koje nosi umetnička intervencija u javnom prostoru.
Osnovni cilj projekta “Rapresent” je da se obezbedi mesto za kreativno izražavanje mladih ljudi tako što bi se podzemi prolaz u predgrađu pretvorio u svojstvenu grafiti galeriju. Sa jedne strane, na ovaj način bi se ovaj zapušteni javni prostor transformisao u mesto integracije lokalne zajednice, a sa druge strane mladima bi se dala prilika da razviju odgovornost za svoje neposredno okruženje tako što im omogućava da se kreativno izraze.
Projekat “Rapresent” predstavlja nastavak slične akcije realizovane u oktobru 2008. godine, pokrenute na incijativu tragično preminulog grafiti umetnika, beskučnika i dečaka ulice, Bojana Radanova Representa, kome je ceo projekat i posvećen. Organizator je Grupa IDE, a oslikavanje podzemnog prolaza organizuje se uz saglasnost i podršku Direkcije za puteve grada Beograda i gradskog arhitekte gospodina Dejana Vasovića. Projekat Rapresent se realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i uz podršku Gradske opštine Novi Beograd i Novobeogradske kulturne mreže.

Izvor: Designed.rs
Fotografije: O.Inđić

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!