today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Open Access

Ovogodišnji OPEN PDP održaće se od 29. do 31. maja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Osnovni cilj OPEN PDP-a jeste da poveže i umreži studente, kao i da studenti i stručnjaci razmenjuju znanja u sledećim oblastima: open access, dizajn, fotografija, web. OPEN PDP je od studentske inicijative prerastao u brend, koji se kako u regionu tako i u zemljama Evropske unije, prepoznaje kao razvojna platforma studenata i njihovih kreativinih i inovativnih inicijativa. Kongres u osnovi čine konkursi, izložbe, instalacije i postavke, radionice, kao i predavanja stručnih lica iz oblasti kojima je kongres posvećen.
Predavači koji će nam se ove godine pridružiti na kongresu su: Aleksandar Blagojević (Piratska partija), Vladan Joler (SHARE conference), Peter Anderson (grafički dizajner), Ivana Tomanović (fotograf), Bob Živković (ilustrator), Istok Pavlović (predavač internet marketinga), Saša Đorđević, Jelena i Sanja Jovanović i još mnogi drugi. Ove godine otvorena su tri konkursa – za dizajn plakata, za pojedinačnu fotografiju, i konkurs studija Pitera Andersona. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje tema je – OPEN ACCESS. Želja je da studenti na najkreativniji način prikažu kako oni tumače open access i pojam slobodnih informacija, šta je to što žele da podele sa drugima, šta predstavlja njih i po čemu je njihov rad prepoznatljiv. Organizatori su saopštili da je na konkurs pristigao veliki broj radova studenata iz Srbije, zemalja iz regiona, a imaju i radove iz Kine, Grčke, Ukrajine. Rezultati konkursa će biti objavljeni na njihovom sajtu, a pobednike očekuju nagrade sponzora. Svi studenti koji žele da pomognu u organizaciji događaja, mogu da se prijave za volontere, popunjavanjem prijave na sajtu.
“Open Access je sredstvo kojim ideju možemo posaditi slobodno i učiniti da cveta i raste, da bi zatim njenu lepotu pustili da putuje ka svima i u svim pravcima, nudeći znanje o njenom postanku i razvoju, budeći želju za znanjem i inspiracijom”, navodi se u saopštenju. OA predstavlja otvorenost prema drugima, prema idejama, interesovanjima, motivaciji i želji da podelimo kreaciju sa prijateljima, komšijama, rodbinom, internetom, starijima i mladima, ali i politikom, naukom, društvom, socijalnim mrežama i slično. Cilj i suština je da eksploziju kreativnosti prenesemo u vidljiv oblika i prepoznatljiv svima i te svoje kreacije i znanja podelimo i sa drugima, sve u cilju unapređenja svesti društva.
Više informacija o konkursima, predavačima i vestima možete potražiti na našem sajtu www.pdpconvention.com.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!