Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Online video – novi trend interne komunikacije

Kako privući pažnju zaposlenih na vesti iz kompanije u kojoj rade, večita je tema komunikacijskih eksperata koji se bave internom komunikacijom. Internet im je doneo veliko olakšanje jer su, podizanjem intraneta, stvorili online platformu, dostupnu samo zaposlenima, i redovno ih obaveštavali o novostima. Ali, intranet odavno nije novost, posebno ne za kompanije koje su prepoznate kao dobri komunikatori.

Šta, ipak, jeste novost u internoj komunikaciji?
Novost je to da se online video, kao neprikosnoveni kralj novih trendova u sferi komuniciranja, neprimetno uselio i u internu komunikaciju. Pojedina istraživanja su pokazala da je video dobrodošla forma u internoj komunikaciji, a neke velike svetske kompanije, poput kompanija Boenig, IBM, AT&T već uveliko eksperimentišu sa internim korporativnim video materijalima.

Istraživanje najuticajnijeg centra za razvoj interne komunikacije – Melcrum, iako rađeno pre nekoliko godina, dodatno aktuelizovano činjenicom da objektivno raste upotreba videa u internoj komunikaciji. U tom istraživanju, koje je obuhvatilo stavove profesionalaca u komunikacionoj industriji, stoji da je za čak 93% ispitanih video najznačajniji alat interne komunikacije u budućnosti. Više od polovine zaposlenih koji su bili deo istraživanja koje je radio CISCO, potvrdilo je da očekuje da u komunikaciji unutar kompanije bude zastupljen i video.

Šta znači upotreba videa u internoj komunikaciji i zašto je ona korisna?
Najpre, omogućava da se važne vesti iz kompanije ali i poruke menadžmenta dele na prisniji i ličniji način. Omogućava zaposlenima da za kratko vreme „uhvate“ glavnu poruku, dostupan je sa svih ekrana, stvara ličnu vezu između višeg menadžmenta i ostatka zaposlenih. Moguće je koristiti video za intervjue/izjave menadžera, ali i kao tutorijale za nove procese u firmi, kao motivacione poruke ili, prosto, kao način za šerovanje snimaka sa teambuildinga ili zajedničkog izlaska. Video poruka u internoj komunikaciji efikasno menja serije sastanaka a omogućava i održavanje online video treninga. Štampani bilteni, elektronski newsletteri ili emailovi ostaju sve više daleko iza videa kao nove forme komuniciranja sa zaposlenima.

Logično je i bilo pretpostaviti da će se video iz sfere eksterne vrlo brzo preseliti u internu komunikaciju jer – onako kako zaposleni komuniciraju izvan kompanije, instiktivno očekuju i unutar nje.

Za Marketing mrežu tekst napisao:
Zoran Jovanović, direktor, Beomedia kreativna produkcija

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!