test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Oglašivači najviše novca daju za televiziju

SVET – Oglašivači su na godišnjem nivou televiziji namenili 4,2 odsto više sredstava, spoljnom oglašavanju pet odsto više, dok je najviše porasla vrednost globalnih oglašivačkih budžeta namenjenih internet oglašavanju i to za 27 odsto.
Podatke o vrednosti oglašavanja prikupila je istraživačka kompanija Nielsen, koja u svom izveštaju Global AdViews Pulse zaključuje da je televizija u prvoj polovini 2013. godine bila onaj medij kom su oglašivači u svetu namenili najviše novca te da njen udeo među svim medijima oglašavanja iznosi 57,6 odsto. Tome je doprineo rast marketinških budžeta u celom svetu, s izuzetkom Evrope.
S druge strane su oglašivački budžeti namenjeni časopisima, magazinima i radiju i dalje u padu – časopisima za dva odsto, magazinima za 1,9 odsto, radiju za 0,9 odsto. Pa i pored toga ovi mediji među svim medijima oglašavanja zauzimaju drugo, treće i četvrto mesto, odmah iza televizije. Najveći pad vrednosti oglašavanja, čak 5,9 odsto, pretrpelo je oglašavanje u bioskopima.
Rendall Beard, globalni direktor za oglašivačka rešenja u Nielsenu, povodom ovog istraživanja rekao je: „Od svakog oglašivačkog dolara u poslednjem tromesečju, 57 centi je bilo namenjeno televizijskim gledaocima; investicija koja se očito isplati imajući u vidu to da globalni potrošači među svim komercijalnim medijskim kanalima najviše veruju televiziji. Vidi se da oglašivači pametno koriste svoje mogućnosti za stizanje do potrošača na svim platformama, pri čemu nema znakova da bi se televizijsko oglašavanje usporavalo, dok su investicije u internet oglašavanje i dalje u osetnom porastu.

Izvor: The Drum

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!