Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Od 13. do 17. aprila Beograd će biti domaćin svetske kreativnosti!

Intercontinental Advertising Cup, jedan od najvećih advertising festivala u svetu, ove godine se po prvi put održava u Beogradu u periodu od 13. do 17. aprila, najavljeno je danas u Hotelu Crowne Plaza.
U tom periodu oči svetske kreativne javnosti biće uperene u naš grad, gde se očekuje dolazak vodećih ljudi globalne kreativne industrije. Sedmi po redu Festival The Cup nakon trogodišnjeg boravka u Istanbulu, odlučio je da svoje poverenje pokloni Srbiji, što će itekako doprineti promociji balkanske kreativnosti u svetu.
The Cup je specifičan po tome što u selekciju ulaze samo najbolji radovi sa četiri velika regionalna festivala: AdFest (Azija i Pacifik), FIAP (Južna Amerika), Art Directors Club of Europe i Golden Drum (Nova Evropa). Međunarodni žiri sastavljen od članova žirija regionalnih festivala, koji su prethodno izvršili selekciju najboljih radova, ocenjivaće samo najbolje od najboljeg iz kreativne industrije iz 2013. godine u celom svetu.
Festival su predstavili Jure Apih, osnivač i izvršni direktor festivala i osnivač Media Marketinga, koji je organizator festival u Beogradu, Ekrem Dupanović. Pored svetskih kreativaca na Festivalu učestvuju i kreativni direktori iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije koji predstavljaju kreativni duh Balkana. The Cup na jedinstven način preferira specifičnu i originalnu kreativnost koja se sukobljava sa globalnim i unificiranim komunikacijama.
Predsednik žirija ove godine je Majkl Konrad (Michael Conrad), donekadašnji svetski kreativni direktor agencije Leo Burnett Worldwide a zatim osnivač i predsednik Berlinske škole kreativnog rukovođenja (Berlin School of Creative Leadership) koji brine o CUP –u od osnivanja.
Ostali članovi žirija, koji će ujedno biti i gosti Beograda u periodu od 13. do 17. aprila, tokom trajanja festivala su:

  • SANTOŠ PADI (Santosh Padhi), izvršni kreativni direktor i suosnivač, Taproot Indija, Mumbai
  • SOFI ŠOENBURG (Sophie Schoenburg), kopirajter, AlmapBBDO, Brazil
  • MARTIN SPILMAN (Martin Spillmann), izvršni kreativni direktor, Leo Burnett Zapadna Evropa
  • ADRIAN BOTAN (Adrian Botan), potpredsednik za kreativnu odličnost, McCann Erickson CEE
  • NAOKI ITO (Naoki Ito), izvršni kreativni direktor i osnivač, Party Tokyo
  • HUAN SANČES (Juan Sánchez), izvršni kreativni direktor, TBWA/Spain
  • DUŠAN DRAKALSKI, regionalni kreativni direktor, New Moment New Ideas Company Y & R, Macedonia

Svetska premijera nagrađenih radova biće 17. aprila u Crowne Plaza hotelu.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!