Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Nova Iskra predstavlja radionicu Mie Cullin

U okviru specijalnog programa koji tokom festivala Mikser dizajn inkubator Nova Iskra realizuje u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu, radionicu će održati priznata švedska industrijska dizajnerka Mia Cullin, poznata po svojim saradnjama sa kompanijom IKEA.
Dizajn inkubator Nova Iskra ubrzo nakon svog premijernog edukativnog programa održanog protekle nedelje na Kolarcu (Open Design Now i Waag Society) u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Holandije, nastavlja sa edukativnim aktivnostima, ovoga puta u okviru programa festivala Mikser, a u saradnji sa Švedskom Ambasadom u Beogradu. U periodu od 25. maja do 2. juna, Nova Iskra će u svom prostoru u ulici Gavrila Principa koji je u završnoj fazi građevinskih radova, ugostiti grupe studenata sa beogradskih fakulteta posvećenih arhitekturi i dizajnu (FMK, Megatrend, Viša škola za dizajn, Arhitektonski fakultet…).
Centralni deo ovog programa je gostovanje priznate švedske industrijske dizajnerke Mie Cullin, koja će od 30. maja do 1. juna održati trodnevnu radioniocu pod nazivom Visible Connections & Modularity, kao i keynote predavanje u okviru Expo Auditoriuma u Mikser House-u, koje je zakazano za sredu 30. maj u 18 časova. Radionica će biti održavana u periodu od 10 do 16 časova tokom svog trodnevnog trajanja, a kapacitet je ograničen na samo 15 učesnika. Pored samg praktičnog rada sa materijalima i modulima, Mia će učesnicima radionice u neformalnijem okruženju radionice prenositi i svoja iskustva o radu sa velikim kompanijama, proizvodnim procesima i drugim relevantnim temama.
MIA CULLIN radi kao freelance dizajner i enterijerista u Stokholmu. Kroz svoj rad sa tekstilom posvećena je paternima, i novim pristupima u njihovoj upotrebi. Diplomirala je na Konstfack 1998, godine, nakon što je studirala dizajn u Italiji, Finskoj, Švedskoj i Danskoj. Njen dizajn opisuje se kao jednostavan, poetičan i elegantan. Vizuelizacija konstrukcije objekata jedan je od važnih aspekata, tako da mnogi njeni proizvodi imaju taktilne, tekstilne elemente, a stari zanati ili origami su neke od inspiracija. Kombinovanje modula u zanimljive površine otkriva i njenu fascinaciju geometrijom. Mia Cullin je osvojila posebno priznanje Design Report Award 2006. godine, dok je njen proizvod FLAKE osvoji Interior Innovation Award u Kelnu 2007. godine. Među njenim klijentima su Woodnotes, Nola, IKEA, Habitat i Atelje Lyktan. Svoje radove izlagala je u Milanu, Tokiju, Londonu, Los Anđelesu, Njujorku… Više informacija o dizajnerki na www.miacullin.com.
Naredni javni program Nove Iskre biće održan već na predstojećem izdanju Belgrade Design Week-a, gde će 5. juna u 17 h u Maloj sali Narodne biblioteke Srbije biti održana panel diskusija pod naslovom „Dizajn kao motor konkurentnosti malih i srednjih preduzeća“, sa nekim od najbitnijih učesnika iz domena dizajna i industrije koji su aktivni na srpskom tržištu. Više informacija na www.novaiskra.com.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!