Nova 2015. biće godina video marketinga!

Pokažite, nemojte pričati. To je najjednostavnija, ali najmoćnija stvar koju u marketingu morate naučiti, kažu stručnjaci najavljujući trendove za 2015. godinu.
U današnje vreme treba staviti veći naglasak na sadržaj koji priča priču i pleni pažnju publike, a video je, dodaju, idealan format za brzo preuzimanje pažje već zauzete publike. Vizualni sadržaji omogućavaju snažno pripovedanje u kratkom, ali lako pamtljivom formatu u kojem gledaoci mogu uživati, a da se pritom njihovo zadovoljstvo i reakcije mogu meriti. Danas u mnoštvu medija treba znati povećati svoje komercijalne izglede koristeći sadržaj koji zabavlja, nadahnjuje i edukuje publiku odnosno potencijalne kupce o tome ko ste vi, šta želite i nudite.

Dominacija interneta
U doba dominacije internet medija video sadržaj postao je pouzdan način za povećanje broja klikova. Jednostavno rečeno, „play“ za reprodukciju sadržaja postao je najsnažniji poziv na akciju na webu. Istraživanja pokazuju da 65% korisnika interneta gledati više od tri četvrtine sadržaja u određenom videu, dok je istovremeno pravi izazov postići da kupac pročita toliko velik deo teksta. U godini koja je pred nama video sadržaji postaće sastavni i najpoželjniji deo marketinga. Nove marketinške tehnologije omogućavaju praćenje interakcija online publike i merenje uspešnost marketinških programa. Marketinški stručnjaci mogu steći uvid u stvarnu privrženost publike i u gledanost njihovih video zapisa i time poboljšati svoje pristupe i privući novu publiku.

Dragocena analitika
Uskoro više neće biti važan broj ljudi koji je pogledao vaš video, već ko ga je gledao i kako to doprinosi ostvarenju vaših marketinških i prodajnih ciljeva. Prateći podatke o korištenju i gledanju možete poboljšati rezultate, promeniti segmente ponude i vaš način komunikacije s kupcima. Možete pratiti koliko pojedinac ostaje zainteresovan za vaš videozapis što vam olakšava razlikovanje pojedinih grupa kupaca pa tako i formiranje prodajnih strategija. Koristite li video analitiku vaš odnos s kupcima će se poboljšati, obećavaju marketinški stručnjaci.

Prednosti i mane
YouTube je odličan kanal za distribuciju videa koji može pomoći proširiti doseg i privući nove korisnike. No, to ne bi trebalo biti jedino mesto na kojem se distribuira video sadržaj, niti bi trebao biti jedina platforma za video ugrađena na web stranicu ili na stranicu vaše društvene mreže. Iako YouTube nudi povoljno rešenje za video hosting, nedostaju mu alati kojima ćete integrisati vaš brend ili sadržaj marketinškog programa te vam ne nudi podatke i alate kojima ćete analizirati svoju publiku.

Izvor: poslovni.hr


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari