Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Najvažniji video marketing trendovi za 2023.

Imajući u vidu situaciju u digitalnom svetu, verovatno je dovoljno reći samo: snimajte videe, što više videa, a potom završiti tekst.

Međutim, kao što smo navikli, čak i oko najjednostavnije stvari na svetu morala je da se razvije određena filozofija: kakav video je dobar video, kakav video donosi željene rezultate, kakav video postaje viralan video?

O svemu ovome ću govoriti na TikTok biznis hub-u 22. marta i 18. aprila (za drugi termin se još uvek možete prijaviti ovde), ali do tada, hajde da se dotaknemo najvažnijih stvari.

Zašto video?

Sigurno ste svesni toga koliko je TikTok postao popularan. Zbog njegovog uspona dogodili su se i Instagram Reels i YouTube Shorts, da ne navodim šta sve još, ali na kraju dana, nije važan naziv društvene mreže odnosno naziv platforme na kojoj se plasira sadržaj. Poenta je u samom sadržaju.

Video, naročito u kratkoj formi, dinamičan i interesantan, lak je za gledanje i publika rado intereaguje sa njim. U vreme kada do informacije želimo da dođemo brzo, takoreći odmah, i jednostavno, kratki videi predstavljaju savršen način da se obratite svojoj ciljnoj grupi. Bonus poene dobijate ukoliko vaš video budi pozitivne emocije koje će gledaoci želeti da podele sa drugima.

Usput, da li ste znali da se video nalazi na prvom mestu najdeljenijeg sadržaja na društvenim mrežama?

Deljenjem sadržaja dalje, povećavaju se kako lajkovi i komentari, tako i pregledi, što vas na kraju dana dovodi do odličnih rezultata i to potpuno organski. Dodajte svemu ovome i mogućnost da isti video podelite kako na TikToku, tako i na Instagramu i YouTube-u… Računica na kraju dana i više je nego jasna!

Foto: Unsplash

S obzirom na trenutno najpopularnije video platforme odnosno već pomenute društvene mreže, važno je istaći da video treba da bude vertikalnog formata i ovde nije stvar samo u estetici. Istraživanja su pokazala da vertikalno orijentisani videi imaju više pregleda nego 1:1 format koji pak ima više pregleda od landscape videa.

Dakle, kada je reč o video sadržaju za društvene mreže, uvek snimajte vertikalno i vodite računa o safe zonama. Ovo je samo mali detalj, ali detalj koji pokazuje da znate šta radite.

Šta sve možete da snimate?

Pored zabavnog sadržaja koji će verovatno izazvati najviše reakcija (jer ko ne voli da se pošteno nasmeje), jednako efikasni biće i informativni, edukativni videi, kao i videi u čijoj radnji se vaša publika može pronaći (lična priča, skeč).

Na kraju, razmislite o tome da s vremena na vreme u svoju komunikaciju uključite i live video. To može biti Q&A forma, predstavljanje ili testiranje proizvoda, BTS momenti, bilo šta će vašoj publici otkriti više o vama i vašem poslovanju, što će biti spontano i personalizovano, a istovremeno i pogodno za interakciju. Ljudi vole da vide stvarne ljude.

Više o “malim tajnama velikih majstora” kada je u pitanju kreiranje video sadržaja saznaćete na TikTok biznis hub-u. Ne propustite i – vidimo se!

Za Marketing mrežu tekst napisao: Nikola Jagodić, Digital BDM, Smartpoint Adria

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!