today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Mina Fina u KC GRAD

Izložba „Its okay for now / for this time“ slovenačke umetnice Mine Fine biće otvorena danas u 20h u Velikoj galeriji KC GRAD. Na izložbi će biti prikazani crteži u tehnici olovka na kojima se prema rečima autorke nalaze „kompozicije likova na papiru koje žele da se površno bave odnosima. Smesa dramatične obrade i obnove svakodnevnih situacija u mekanom fokusu“.
Izložba je otvorena do 16. jula 2012. godine. Gospođica Fina rekla je da će cveće kupiti sama. Za vreme vožnje volim da slušam klasičnu muziku kako bi naglasila dramatičnost dosadne rutine stani – kreni. Na ovoj stanici spikeri zvuče tako smirujuće. Možda bi baš njihov glas mogao da kaže: isprva primetimo nerazrešene osećaje i pre-kratke rečenice, male gluposti i povremene uzvike. Zatim ispod kontrolisane površine počinjemo čitati / videti suptilna značenja. Kao što se divlje suprostavljeni osećaji mogu da mešajo bez da bi remetili strašni mir. Melankolija ili požuda, usamljenost ili samoća, dosada ili očaj. Možeš se poistovetiti ili ne primetiti. Čini mi se, da je tako u redu za ovo vreme / za sada.
Mina Fina (Mina Žabnikar) je rođena 1978. godine u Ljubljani gde je studirala Vizuelne Komunikacije na Akademiji Lepih Umetnosti i Dizajna između 1997. i 2002. godine. Pripada umetnicama mlađe generacije koja istražuje crtež, animaciju i video. Zahvaljujući studentskoj razmeni na TAIKU u Helsinkiju, Mina je razvila ljubav prema stripu i ilustraciji. Još za vreme studija nagarađena je sa dve nagrade Typography Excellence Awards od strane njujorškog TDC-a, a njen diplomski rad je proglašen za jedan od najboljih u generaciji. Od tada Mina radi kao nezavisni grafički dizajner fokusirajući se najviše na oblasti dizajna vezanih za dizajn editorijala.
Trenutno najveći deo svog rada posvećuje projektima vezanih za crteže i video. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Berlinu, Londonu, Lajpcigu, Njujorku i Ljubljani. Samostalne izložbe imala je u Ljubljani i Zagrebu. Sada po prvi put i u Beogradu. Živi i radi između Ljubljane i Berlina. Objavila je šest umetničkih kjniga.

Više na Designed.rs.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!