Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Mikser Festival raspisuje nacionalni konkurs za kustose i saradnike kustosa

U saradnji sa platformom Kustosiranje, organizacija Mikser raspisuje konkurs za realizaciju vizuelnog umetničkog programa na Mikser festivalu 2013. Javnim pozivom „Doživljaj u pokretu“ Mikser festival i Kustosiranje otvaraju slobodan prostor za mlade kreativce, studente i profesionalce iz oblasti umetnosti i kulture da daju svoj doprinos tumačenju centralne teme festivala – TRANZITA – koji u kontekstu Savamale ima višeslojna značenja. Javni poziv je otvoren od 18. do 26. aprila za kustose i saradnike kustosa. Izložbeni projekti će biti predstavljeni na Mikser festivalu od 28. maja do 2. juna 2013. godine.
Glavna tema ovogodišnjeg Mikser festivala se reflektuje na program vizuelnih umetnosti koji se realizuje pod geslom „Doživljaj u pokretu“. Kustosi programa će se baviti temom tranzita u širem smislu: tranzit kao teški saobraćaj koji je svakodnevica Savamale, tranzit ljudi koji u njoj žive i, možda najvažniji od svih – tranzit identiteta ove beogradske četvrti – šta je njeno kulturno nasleđe, gde je ona sada i koji put mi kao društvo želimo da trasiramo za Savamalu. Ovogodišnja manifestacija ide korak dalje u odnosu na Mikser festival 2012.
Pored kreativnog oživljavanja i transformacije Savamale, Mikser nastoji da predstavi upravo plan za budući razvoj četvrti, ukazujući na njen potencijal da ponovo postane središte umetničkog i kulturnog života grada. Javni konkurs „Doživljaj u pokretu“ je otvoren za mlade profesionalce iz Srbije starosti do 35 godina, studente i kreativce iz oblasti umetnosti i kulture: istoričare umetnosti, arhitekte, režisere, umetnike, filologe, istoričare, fotografe, antropologe i dr.
Umetnički radovi će tokom Mikser festivala biti izloženi na nesvakidašnji način, a u skladu sa temom festivala – na kamionima, kao mobilne i statične izložbe na otvorenom na više lokacija u Savamali.
Selekciju prijavljenih kandidata u kategorijama kustos i saradnik kustosa će obaviti stručni žiri u sastavu: Andrej Bereta, kustos i istoričar umetnosti; autor projekta Kustosiranje, Srđan Tunić, kustos i istoričar umetnosti; autor projekta Kustosiranje, Miroslav Karić, Nezavisna umetnička asocijacija Remont, Maja Lalić, arhitekta, organizacija Mikser.
Formular za prijavu možete preuzeti na ovom linku!
Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Miksera 28. aprila 2013. godine. Izložbeni projekti će biti predstavljeni na festivalu Mikser od 28. maja do 2. juna 2013. godine.

Izvor: Designed.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!