Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Međunarodna konferencija „Arhitektura i ideologija“

Međunarodna konferencija „Arhitektura i ideologija“ održava se 28. i 29. septembra u Beogradu. Konferenciju organizuju Arhitektonski fakultet u Beogradu i ULUPUDS – Odbor Nagrade „Ranko Radović“, u želji da ožive i nastave zalaganje prof. Radovića da škola arhitekture u Beogradu organizuje naučne skupove s temama vezanim za istoriju i teoriju arhitekture. Ova konferencija je treća u nizu, nakon prve ARHITEKTURA I ISTORIJA, održane 1990. godine i druge ARHITEKTURA I TEHNOLOGIJA, održane 1991. godine. Oba skupa su pratili tematski brojevi časopisa De re Aedificatoria, kao hommage Albertiju.
Ove godine, ona je svojom temom podstakla veliko interesovanje u stručnim krugovima, o čemu svedoči broj od skoro dvestotine prijavljenih radova, koji su stigli iz celog sveta: zemlje bivše Jugoslavije, Austrija, Italija, Mađarska, Rumunija, Finska, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Belgija, Holandija, Španija, Rusija, Alžir, Amerika, Kanada, itd. Među prijavljenim su radovi profesora Univerziteta i doktora nauka, ali i veliki broj radova mladih kolega doktoranata, kako iz Srbije, tako i iz zemalja Evropske unije i okruženja. Svi radovi su recenzirani od strane članova Naučno-programskog odbora.
Očekuje se da učesnici ovog skupa – svako iz ugla sopstvenog delokruga, uz oslanjanje na primere iz proteklog jednovekovnog iskustva – doprinesu rasvetljavanju uzajamnih uticaja arhitekture i ideologije, sa pozitivnim i negativnim posledicama i doprinosima, i da iznesu pretpostavke o mogućoj budućnosti tog izuzetno osobenog i životno značajnog odnosa. Težnja organizatora skupa je da kroz predložene teze, na koje je razložen svaki od ponuđenih tematskih segmenata: Ideološki kontekst arhitekture, Grad i moć, Morfologija i ideološki obrasci i Projektanti i ideologija, učesnicima bude predočen obuhvat i olakšan odabir uloge u predstojećoj višedisciplinarnoj razmeni gledišta.
Svečano otvaranje konferencije biće održano 28. septembra u 10 časova u Svečanoj Sali Opštine Stari grad, gde će govornici plenarnih sesija biti Vladimir Mako (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija), Hans Ibelings (The Architecture Observer, Holandija), Fehim Hadžimuhamedović (Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina), Stefan Muthesius (School of World Art Studies, University of East Anglia Norwich, Velika Britanija), Mila Pucar (Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, član Odbora nagrade Ranko Radović, ULUPUDS, Srbija) i Vladimir Lojanica (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija). Nakon toga, program konferencije će biti nastavljen i u Svečanoj sali „Dragoslav Srejović“ na Filozofskom fakultetu, kao i u sali „Josif Pančić“ u Zadužbini Ilije Milosavljavića Kolarca.
Drugog dana konferencije sesije će se paralelno održavati u Svečanoj Sali Rektorata, u salama „Josif Pančić“ i Maloj sali na Kolarcu, kao i u Svečanoj sali „Dragoslav Srejović“ na Filozofskom fakultetu.
Pokrovitelji konferencije su: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, Inženjerska komora Srbije i Goethe – Institut Beograd.
Partneri projekta su: Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Opština „Stari grad“, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Izvor: Designed.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!