Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Lobiranje – ključna disciplina u 21. veku

Dr Boris Cizelj, diplomata, dugogodišnji lobista u Briselu i predavač DOBA fakulteta, održao je u Privrednoj komori Beograda predavanje pod nazivom “Izazovi lobiranja u Evropskoj uniji” u organizaciji evropskog fakulteta DOBA i Društva lobista Srbije.

“Ključna stvar kod lobiranja je prepoznati problem i znati koga treba lobirati, ko je prava osoba kojoj se treba obratiti. To možda nije direktor, već savetnik koji utiče na donošenje odluka. Za svaki problem treba nuditi inovativna rešenja, informisati se i uspešno komunicirati“, istakao je dr Boris Cizelj na predavanju koje je izazvalo veliko interesovanje domaće javnosti.

Ovaj istaknuti ekspert u složenom sistemu donošenja odluka o korišćenju sredstava evropskih fondova i programa upoznao je prisutne sa značajem i metodama rada lobista u Briselu, vrstama lobiranja, kao i najboljim pregovaračkim tehnikama evropskih i američkih lobista.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, izjavio je da je transparentnost u radu sa donosiocima odluka ključna reč koja lobiranje vodi u legalne tokove i da je cilj DLS afirmacija lobističke profesije, kao i da ovakvi skupovi doprinose demistifikaciji i boljem pozicioniranju.

O lobiranju kao akademskoj disciplini i značaju lobističkih veština u poslovnom svetu, govorila je Polona Baloh, direktora DOBA fakulteta za strana tržišta, na kome dr Cizelj vodi predmete iz oblasti lobiranja.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!