Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Kvalitetnije obrazovanje budućih PR stručnjaka

REGION – Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment krenula je sa radom svečanim uvodnim predavanjem pred studentima osnovnih strukovnih studija smera „Mediji i kultura društva“. Bernays izvodi dva studijska programa: osnovne strukovne studije „Mediji i kultura društva“ koje traju tri godine odnosno šest semestara, a njegovim završetkom stiče se stručni naziv „baccalaureus novinarstva i odnosa s javnošću“ i 180 ECTS bodova.
Drugi studijski program predstavljaju diplomske stručne studije „Odnosi s javnostima“ koje traju dve godine odnosno četiri semestra, a njegovim završetkom stiče se stručni naziv „diplomirani stručnjak odnosa s javnošću“ i 120 ECTS bodova. Oba studijska programa izvode se prema programu mentorske institucije Bernaysa, Univerziteta u Dubrovniku.

„Sadržaj studijskih programa kombinuje elemente interdisciplinarnosti iz svih povezanih i relevantnih područja (menadžmenta, novinarstva, komunikacije, marketinga, oglašavanja, konsaltinga i lobiranja), a studentima se na raspolaganje stavlja mreža partnerskih institucija u kojima nakon uspešnog završetka studijskog programa mogu da započnu ili nastave svoju karijeru“, izjavio je prilikom uvodnog predavanja dekan Damir Jugo.

Svesni činjenice da studentima tokom školovanja nedostaje prakse i stručnog usavršavanja, na Bernaysu snažan naglasak stavljaju upravo na saradnju sa tržištem i najavljuju nova partnerstva koja će predstavljati idealnu nadogradnju studijskim programima i nastavi.
„Glavni problem današnjih studija je u tome što studenti nakon diplome još uvek nisu spremni za tržište rada jer im nedostaje ono najvažnije – praksa. Bernaysu je to bilo primarno pitanje koje je rešeno na najbolji mogući način, a to je konstantna kombinacija teorije i prakse za vreme studija kroz Bernaysovu mrežu partnera i partnerskih institucija. Tako će biti stvorena nova generacija stručnjaka za odnose s javnošću koji će biti potkovani kako u teorijskom, tako i u praktičnom znanju“, izjavio je prilikom uvodnog predavanja predsednik Upravnog veća Mario Petrović.
Na Bernaysu će predavati čitav niz respektabilnih svetskih i regioinalnih stručnjaka iz različitih područja kao što su: Lester R. Potter, Lynne Montgomery, Davor Bruketa i Nikola Žinić, Drenislav Žekić, Krešimir Macan, Mario Petrović i mnogi drugi.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!