today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kulturni centar Grad na Supermarket sajmu umetnosti u Stokholmu

Velika galerija Kulturnog centra Grad biće predstavljena na „Supermarket sajmu umetnosti“ u Stokholmu, a aktivnosti ovog centra biće predstavljeni i u Helsinkiju. „Supermarket“ je internacionalni Sajam umetnosti koji se već pet godina organizuje u Stokholmu, a ove godine će biti održan od 17. do 19. februara na nekoliko spratova poznatog kulturnog centra „Kultur Huset“, u samom centru Stokholma.
Na sajmu će se predstaviti stotine umetnika i 75 galerija iz više od 25 zemalja, a Kulturni centar Grad će predstaviti radove troje umetnika: Nataše Kokić (Srbija), Aleksandre Stratimirović (Srbija/Švedska) i Tomasa Bonaventure (Italija). Radovi ovih umetnika se razlikuju tematski i po materijalu i tehnikama koje su korišćene.
Ono što ih povezuje je, kako je navedeno u saopštenju „Grad“-a, „sofisticirana preciznost, veliko strpljenje, koncentracija i zavidna posvećenost umetničkoj ideji“. Cilj „Supermarketa“ je da omogući predstavljanje najzanimljivijih umetničkih ideja i tedencija koje pokreću sami umetnici širom sveta, a prvi put je organizovan 2007. godine od strane male grupe umetnika. Vrlo brzo se razvio do veoma značajne međunarodne umetničke manifestacije koja je i sam Stokholm pozicionirala kao bitno mesto na svetskoj mapi umetničkog biznisa.
„Supermarket“ je razvio i vrlo značajnu mrežu galerija koje vode umetnici i do sada su predstavljeni izlagači iz 35 zemalja.
Predstavnici Kulturnog centra Grad pozvani su i u Helsinki gde će predstaviti aktivnosti svog centra i posetiti nekoliko značajnih institucija koje uspešno realizuju programe gostovanja umetnika tokom jedne godine (artist in residence program), kao što su „Hiap“ i „Frame“. Kulturni centar Grad tokom ove godine pokreće svoj „artist in residence“ program pod nazivom „Inspiration Belgrade“.
Prvi gost će već tokom juna biti vizuelni umetnik iz Švedske Jakob Dalgren, koji će provesti tri nedelje u Beogradu. Tokom svog boravka on će realizovati i umetničku instalaciju u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad, održati radionicu i susreti se sa domaćim umetnicima i studentima umetničkih fakulteta.
Predstavljanje Kulturnog centra Grad na Sajmu umetnosti u Stokholmu podržalo je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!