Konferencija kreativnih industrija Srbije u Mikseru

U okviru dvodnevnog multimedijalnog događaja Avantura u MIKSerU, Exit i Mikser predstavljaju Konferenciju kreativnih industrija Srbije (KKIS) koja će 28. februara i 1. marta od 10 do 16 časova, kroz brojne panele, stručne analize, tribine i diskusije, ukazati na značaj kreativnih industrija u Srbiji. KKIS će se održati u prostoru Mikser House-a u Karađorđevoj 46, sa ciljem da kroz razmenu znanja i iskustava iz zemlje i inostranstva uspostavi temelje za dalji razvoj KI Srbije.
U petak, 28. februara od 10 do 12 časova svetski priznati stručnjaci govoriće o kreativnim industrijama u svetu i fenomenu KI kao svojevrsnog fenomena zamajca rasta modernih ekonomija. Svoja iskustva podeliće Andy Eagle, direktor Chapter organizacije iz Velike Britanije kroz temu „Kreativne Industrije u UK na primeru Chapter-a – multiumetničkog kulturnog prostora u Kardifu(UK) koji objedinjuje internacionalnu umetničku produkciju, performans i film sa jedne i dinamičan društveni prostor sa druge strane”. Fionn Zarubica, stručnjak za konzervacije, upravljanje i izlaganje umetničkih zbirki i kulturnog nasleđa, govoriće o kreativnim industrijama raspravljajući o pitanju “Umetnost ili zabava?”. Hristina Mikić, predavač, stručnjak i konsultant u oblasti kulturne politike, iz Grupe za kreativnu ekonomiju, govoriće o “Razvojnim potencijalima KI u Srbiji: Ka Kreativnoj Srbiji 2020”. Martin Kern, šef operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji predstaviće program Evropske komisije “Kreativna Evropa 2014-2020”. Moderator ovog dela konferencije biće Marko Maršićević, osnivač Marsh produkcije.

Drugi deo konferencije, od 14 do 16 časova, biće posvećen dostignućima KI Srbije. O ovoj temi govoriće i organizatori Avanture u MIKSerU, koji će ukazati na dostignuća KI u oblasti festivala i urbanog dizajna – Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala i Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala. O dostignućima u oblasti filma govoriće Ana Ilić izvršni direktor Srpske filmske asocijacije, u oblasti advertajzinga Olivera Perković, direktorka kreatvine marketinške agencije McCann Erickson u Beogradu, u oblasti mode NenadRadujević, direktor mondnog studija Click i u oblasti IT-a Mirko Topalski, direktor Eipix Entertaiment-a koji će govoriti na temu “Procvat industrije video igara u Srbiji na primeru kompanije Eipix“.

U subotu, 1. marta, konferencija KIS će kroz panel diskusije, predstaviti izazove za razvoj kreativnih industrija u dve sesije: obrazovanje i infrastruktura kao osnova razvoja sektora KI i potrebe činioca KI u Srbiji kao preduslov za dalji rast.
Od 10 do 11 i 30 o obrazovanju i infrastrukturi, kao osnovi za razvoj sektora KI govoriće Ana S. Trbović, dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Veran Matić, novinar, predstavnik borda direktora B92 i Miša Lukić, predsednik upravnog odbora i suvlasnik kompanije Publics Group Serbia i osnivač Leo Burnett-a, najuspešnije i najnagrađivanije srpske agencije u poslednjoj deceniji. U diskusiji će im se pridružiti i Nada Popović Perišić, dekanka Fakulteta za medije i komunikacije Singidunum univerziteta, Vigor Majić, direktor naučno istraživačke stanice Petnica i Nemanja Petrović, pomoćnik predsednika opštine Savski Venac
O potrebama aktera KI u Srbiji koje mogu dovesti do rasta kreativnog sektora, govoriće se od 12 do 13.15 a učesnici ovog dela diskusijesu Ivan Blagojević , direktor Nišvil festivala, Aja Jung, balerina i direktor Beogradskog festivala igre i Dejan Restak osnivač i direktor Vibe Network-a. Predstaviće se i Maja Lalić, kreativni direktor Miksera i Ivan Milivojev, član upravnog odbora Evropske asocijacije festival YOUROPE. Moderator ovog dela konferencije biće Nemanja Milenković ispred Exit festivala.
Konferencija KIS oržaće se u Mikser House-u u Karađorđevoj 46 u Beogradu, i trajaće od 10 do 16 časova oba dana. Organizatori pozivaju sve zainteresovane koji žele da prisustvuju konferenciji da pošalju e-mail sa naslovom KKIS i svojim podacima na office@mikser.com.

Kompletan program dnevnog dela konferencije dostupan je na sajtu http://kkis.rs/


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari