Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Konferencija kreativnih industrija Srbije u Mikseru

U okviru dvodnevnog multimedijalnog događaja Avantura u MIKSerU, Exit i Mikser predstavljaju Konferenciju kreativnih industrija Srbije (KKIS) koja će 28. februara i 1. marta od 10 do 16 časova, kroz brojne panele, stručne analize, tribine i diskusije, ukazati na značaj kreativnih industrija u Srbiji. KKIS će se održati u prostoru Mikser House-a u Karađorđevoj 46, sa ciljem da kroz razmenu znanja i iskustava iz zemlje i inostranstva uspostavi temelje za dalji razvoj KI Srbije.
U petak, 28. februara od 10 do 12 časova svetski priznati stručnjaci govoriće o kreativnim industrijama u svetu i fenomenu KI kao svojevrsnog fenomena zamajca rasta modernih ekonomija. Svoja iskustva podeliće Andy Eagle, direktor Chapter organizacije iz Velike Britanije kroz temu „Kreativne Industrije u UK na primeru Chapter-a – multiumetničkog kulturnog prostora u Kardifu(UK) koji objedinjuje internacionalnu umetničku produkciju, performans i film sa jedne i dinamičan društveni prostor sa druge strane”. Fionn Zarubica, stručnjak za konzervacije, upravljanje i izlaganje umetničkih zbirki i kulturnog nasleđa, govoriće o kreativnim industrijama raspravljajući o pitanju “Umetnost ili zabava?”. Hristina Mikić, predavač, stručnjak i konsultant u oblasti kulturne politike, iz Grupe za kreativnu ekonomiju, govoriće o “Razvojnim potencijalima KI u Srbiji: Ka Kreativnoj Srbiji 2020”. Martin Kern, šef operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji predstaviće program Evropske komisije “Kreativna Evropa 2014-2020”. Moderator ovog dela konferencije biće Marko Maršićević, osnivač Marsh produkcije.

Drugi deo konferencije, od 14 do 16 časova, biće posvećen dostignućima KI Srbije. O ovoj temi govoriće i organizatori Avanture u MIKSerU, koji će ukazati na dostignuća KI u oblasti festivala i urbanog dizajna – Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala i Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala. O dostignućima u oblasti filma govoriće Ana Ilić izvršni direktor Srpske filmske asocijacije, u oblasti advertajzinga Olivera Perković, direktorka kreatvine marketinške agencije McCann Erickson u Beogradu, u oblasti mode NenadRadujević, direktor mondnog studija Click i u oblasti IT-a Mirko Topalski, direktor Eipix Entertaiment-a koji će govoriti na temu “Procvat industrije video igara u Srbiji na primeru kompanije Eipix“.

U subotu, 1. marta, konferencija KIS će kroz panel diskusije, predstaviti izazove za razvoj kreativnih industrija u dve sesije: obrazovanje i infrastruktura kao osnova razvoja sektora KI i potrebe činioca KI u Srbiji kao preduslov za dalji rast.
Od 10 do 11 i 30 o obrazovanju i infrastrukturi, kao osnovi za razvoj sektora KI govoriće Ana S. Trbović, dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Veran Matić, novinar, predstavnik borda direktora B92 i Miša Lukić, predsednik upravnog odbora i suvlasnik kompanije Publics Group Serbia i osnivač Leo Burnett-a, najuspešnije i najnagrađivanije srpske agencije u poslednjoj deceniji. U diskusiji će im se pridružiti i Nada Popović Perišić, dekanka Fakulteta za medije i komunikacije Singidunum univerziteta, Vigor Majić, direktor naučno istraživačke stanice Petnica i Nemanja Petrović, pomoćnik predsednika opštine Savski Venac
O potrebama aktera KI u Srbiji koje mogu dovesti do rasta kreativnog sektora, govoriće se od 12 do 13.15 a učesnici ovog dela diskusijesu Ivan Blagojević , direktor Nišvil festivala, Aja Jung, balerina i direktor Beogradskog festivala igre i Dejan Restak osnivač i direktor Vibe Network-a. Predstaviće se i Maja Lalić, kreativni direktor Miksera i Ivan Milivojev, član upravnog odbora Evropske asocijacije festival YOUROPE. Moderator ovog dela konferencije biće Nemanja Milenković ispred Exit festivala.
Konferencija KIS oržaće se u Mikser House-u u Karađorđevoj 46 u Beogradu, i trajaće od 10 do 16 časova oba dana. Organizatori pozivaju sve zainteresovane koji žele da prisustvuju konferenciji da pošalju e-mail sa naslovom KKIS i svojim podacima na office@mikser.com.

Kompletan program dnevnog dela konferencije dostupan je na sajtu http://kkis.rs/

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!