Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Ko su najkomunikativniji srpski političari?

Rasim Ljajić, Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Rodoljub Šabić, Saša Janković i Milica Delević bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u Srbiji u 2012. godini, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovela PR agencija “Pragma”.
U saopštenju “Pragme” se kaže da je tradicionalno, 12. istraživanje “Novinar – Vaš prijatelj” sprovedeno u decembru 2012. i januaru ove godine, i da je učestvovalo više od 300 novinara srpskih medija.
Ljajić, kao i godinama unazad, potom Vučić, Dačić, poverenik za informacije od javnog značaja Šabić, zaštitnik građana Janković i Milica Delević bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u Srbiji tokom 2012. godine. Među javnim ličnostima koje su 2012. godine – prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija – na kvalitetan način, promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, prvi je Aleksandar Vučić, a slede Tomislav Nikolić, Velimir Ilić i Jorgovanka Tabaković.
Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo energetike, Privredna komora Srbije, Narodna banka Srbije, Ministarstvo finansija i privrede, Informativna služba srpskog parlamenta, a od javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije.
U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija najbolje su komunicirali s medijima VIP mobile, Naftna industrija Srbije, Telekom Srbija i Unikredit banka. Među neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili FK “Partizan”, Udruženje potrošača, Udruženje banaka, Uniju poslodavaca Srbije i Olimpijski komitet Srbije. U kategoriji ostalih javnih ličnosti novinari su najviše pozitivnih ocena dali Novaku Đokoviću, Vesni Pešić i Vladimiru Vermezoviću, a od predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija Ivanu Tasovcu.
Organizovani događaji koji su, prema mišljenju novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su opšti izbori iz maja, evropska prvenstva u rukometu za muškarce i žene, akcija “Bitka za bebe”, inauguracija predsednika Tomislava Nikolića i koncert Dženifer Lopez.
Kada je reč o privrednim i neprivrednim organizacijama i institucijama u prestonici najkvalitetnije odnose s medijima imali su “Kombank Arena”, Skupština grada Beograda i Hitna pomoć. U tradicionalnom istraživanju “Novinar – Vaš prijatelj” koje krajem svake godine sprovodi PR agencija “Pragma”, ispitanici analiziraju kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u više kategorija: državne institucije, političke organizacije, privredne i neprivredne organizacije, političke i ostale javne ličnosti, a biraju se i organizacije koje imaju najbolje kanale i sredstva komunikacije s novinarima.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!