today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kamere u prodavnicama koje teraju kupce na potrošnju

Britanski lanac supermarketa Tesco instalirao je u svoje 450 radnje kamere za skeniranje lica kupaca pomoću kojih će mušterije podsticati na potrošnju.
Naime, radi se o softveru koji sa sigurnošću od 95% prepoznaje muškarce a u 87% slučajeva žene, određuje njihove godine i šalje signal obližnjem monitoru u prodavnici koje proizvode bi oni mogli da kupe, pa reklame za tu robu iskaču u trenutku kada kupci prolaze pored pomenutih ekrana. Razvila ga je francuska kompanija Quividi.
Ovaj softver međutim zabrinjava borce za zaštitu privatnosti jer se „skeniraju lica ljudi bez njihove dozvole i prati njihovo ponašanje“. Izvršni direktor Quividija Olivije Dizabo pak tvrdi da se snimci lica kupaca ne čuvaju i da se ne povezuju npr sa podacima sa njihovih platnih kartica.

Izvor: Biznis&Finansije

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!