Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

KAKTUS Talents: Talenat je samo prvi korak u nizu mnogih do cilja!

Povodom raspisanog konkursa za takmičenje mladih talenata iz agencija u Srbiji – KAKTUS Talents Award (powered by Mastercard), pitali smo članove žirija – da li je talenat presudan za uspeh i kako motivisati mlade da ostanu u struci. Tamara Jokanović, Managing Director agencije Represent Communications, rekla je…

U kojoj meri je danas teško privući, ali i zadržati mlade talente u agenciji? Šta agencija može da im ponudi?
Jako je teško danas i privući i zadržati mlade talente, ne samo u agenciji već u većini kompanija. Danas mladi ljudi žive u potpuno drugačijem okruženju i mogućnostima koje im se svakodnevno pružaju. Nekadašnji set-up i modeli rada korporacija apsolutno danas nisu prirodno okruženje za njih. Kompanije i industrije koje se nisu transformisale imaju najvećih poteškoća. Agencije su tu donekle u prednosti. Inkluzija mladih je najvažnija i najteža stvar današnjice za svakog poslodavca. Fleksibilno radno vreme, rad „gde god vas inspiracija nanese“, opušteni dress code i mogućnost da u više industrija izraze sebe samo su neke od prednosti koje za njih predstavljaju elemente da razmatraju takvu radnu sredinu. S druge strane, agencije moraju da idu u korak sa trendovima danas mnogo brže nego neke druge industrije, sa izuzetkom IT industrije koja je daleko ispred svih ostalih, i u tom smislu pružaju mladima mogućnost da svoje umeće i kreativnost izraze mnogo otvorenije. Takođe, agencije su bile i biće rasadnik znanja za mlade ljude/talente jer je to najbolja sredina da izuče svoj zanat. Poteškoće nastaju kako da ih, nakon što zanat „iskale“, zadržati.

Ove godine agencija Represent Communications je potpuno promenila menadžment te se i sama praktično podmladila. Naše poslovanje, ali i korporativna kultura se iz dana u dan menja i poprima nove oblike i obrise, a jedan deo nje je upravo posvećen mladima. Pored sistema kvartalnog nagrađivanja, šaljemo ih na različite edukacije, interne i eksterne, namenjene oblastima koje su im potrebne za dodatno usavršavanje. Osmišljvamo svakodnevno zajedničke projekte koji su drugačiji. Summer Get Together četvrtkom odličan je primer za to koji je svojevrsni mix edukacije sa veoma interesantnim mladim predavačima i aktuelnim temama savremenog poslovanja, zabave i CSR-a na ličnom nivou. Uvodimo fleksibilnost rada, kao što su klizno radno vreme, rad od kuće i letnje radno vreme petkom, u onoj meri u kojoj je to moguće da ne poremeti kvalitet usluge ka klijentima. Upravo sređujemo radni prostor koji će biti još prijatniji našim zaposlenima, a od jeseni počinjemo sa novim mentoring programom koji će dodatno osnažiti mlade potencijale u našoj agenciji i uvodimo privatno zdravstveno osiguranje kao dodatni benefit.

Da li je talenat presudan za uspeh u struci?
Ne mislim da je talenat presudan, ali vas on svakako može izdvojiti iz mase. Talenat je samo prvi korak u nizu mnogih da bi došli do cilja. Ukoliko ga negujete i uparite sa drugim neophodnim veštinama današnjice, na pravom ste putu. Možda se neki neće složiti sa mnom, ali mislim da se i kreativnost donekle može naučiti, pogotovo ako govorimo o industriji komunikacija. Ako ste dovoljno uporni, ako osluškujete okruženje, prepoznajete šanse, uočavate potrebe, to je već svojevrstan vid kreativnog prepoznavanja prilika.

*********

U okviru drugog dana festivala KAKTUS 2019 – Dana talenata, 30. oktobra u Madlenianum Opera & Theatre, Marketing mreža, u saradnji sa kompanijom Mastercard, po prvi put ove godine, organizuje takmičenje mladih talenata – KAKTUS Talents.

Cilj ovog takmičenja jeste da podstakne i motiviše mlade u kreativnoj industriji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove potencijale, talente i kreativnost. Pored toga, ovo takmičenje ima humanitarni karakter, a radovi i ideje koje budu kreirani u okviru takmičenja biće donirani socijalnom preduzeću ili udruženju na čiji brief su takmičari imali zadatak da odgovore.

Više informacija pronađite na sajtu https://kaktus.rs/dan-talenata/

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!