Kako stvoriti sistem iz koga ni jedan zaposleni ne želi da ode?

Dejan Marković, diplomirani inženjer elektrotehnike i generalni direktor Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru, govorio je na četvrtom Summer get togetheru, koji se održava tokom leta u organizaciji Represent Communications, na temu Digitalna transformacija i komunikacija. Dejan je govorio iz ugla lidera kompanije iz koje nijedan zaposleni ne želi da ode.

Inače, kompanija za koju Dejan radi ima svoja predstavništva u Beogradu i Novom Sadu, kada je Srbija u pitanju. Funkcionišu po veoma jednostavnom principu – transparentnost je za njih na prvom mestu.

On smatra da su otvorenost i transparentnost uslovi za uspeh, kao i briga o zaposlenima. Njihov razvoj i napredak su veoma bitni i na tome se konstantno radi. HR služba Schneider Electric u Srbiji, u obe kancelarije zapošljava oko 30 ljudi.

Kako je istakao, u njihovoj kompaniji milenijalsi posebno vole da rade, jer im se dopadaju uslovi. Njima je, otkrio je Marković, faktor fleksibilnog radnog vremena veoma bitan, a Schneider Electric im to omogućava. Takođe, nadređeni sa svojim zaposlenima imaju veoma otvoren odnos i uvek iskreno kažu šta je dobro a šta nije, kako ne bi bilo zabune i kako bi svaki sledeći put posao bio što bolje obavljen.

Jedan posebno interesantan detalj, koji je možda i glavni adut za uspeh ove kompanije, jeste činjenica da generalni direktor Schneider Electrica za ceo svet ima paralelan menažment bord koji čine milenijalsi. Njegov glavni zadatak je da upoređuje, prati razvoj i način na koji ljudi funkcionišu.

Video sa događaja pogledajte ovde:


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari