Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kako PR grešku okrenuti u svoju korist?

Ljubitelji serija sigurno znaju za britansku “Downtown Abbey” koja je visokobudžetna, sa sjajnim kostimima sa početka XX veka, izrsnim glumcima (samo ću reći Megi Smit i već je sve jasno) i sve podseća na staru dobru BBC tradiciju. Čak se organizuju turistička putovanja u zamak koji služi za snimanje.
Kao i svaka serija, i ova ima snimanje promotivnih materijala, a za najavu nove sezone plasiraju se prve nove fotografije. Sve bi bilo kao i obično, da se na promotivnoj fotografiji, koju je PR tim serije postavio na društvene mreže, nije našla jedna greška. Naime, uz sav enterijer sa početka prošlog veka veoma je neobično videti na kaminu plastičnu flašicu sa vodom. Naravno, odmah je nastao pravi mali viralni haos, oni koji su to primetili (a uvek se primeti) pisali su svašta: od toga da zaista neko nije uradio svoj posao, pa zar im je to bilo toliko teško da uoče (nekada jeste teško, jer imate rok do kada nešto mora da se plasira i detalji mogu da se previde), do toga da nađete uljeza na slici, pa sve do “meme” slika, na kojima se vide Google naočare ili kasetofon.
I taman kada sam pomislila da će na tome ostati, ekipa serije je osvanula sa svojom reakcijom: fotografija svih glumaca koji U RUCI DRŽE FLAŠICU VODE uz tekst: “Ako ste uživali u fotografiji, donirajte 3 funte online ili sms-om, kako biste pomogli da se obezbedi čista voda i bezbedni toaleti u najsiromašnijim društvima.” Ukratko: BRAVO! Da, smejali su im se na grešci, ali uspeli su to da preokrenu i ukažu na probleme oko kojih svi mogu da pomognu. Prava dobra britanska lekcija.

Autor teksta: Jasmina Krstić Latinović
Izvor: http://prikazistvarnosti.wordpress.com/

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!