today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kako postati freelancer na Balkanu?

Blogomanija, konferencija o aktuelnim temama iz digitalnog sveta, ove godine održava se na Kopaoniku od 28. novmbra do 1. decembra. Vladimir Lelićanin, šef katedre za Web Development na SAE Institutu i jedan od predavača na Blogomaniji smatra da je Blogomanija veoma važna, jer približava svet korisnika i daje mogućnost da razmišljamo više o sadržaju (content-u), čujemo iskustva drugih, ispratimo trendove i zanimljive projekte u regionu.
Profesor Lelićanin će, na konferenciji, pričati o freelensingu na Balkanu, kako postati i opstati. Tajna freelancinga je, kaže on, da se shvati i postavi kao jako ozbiljan posao, jednak nekom poslu u kompaniji, često i ozbiljniji, koji zahteva ličnu disciplinu, strategiju, planiranje, organizaciju, marketing, odnos sa klijentima, upravljanje finansijama i naravno, kvalitet proizvoda.
„Kada je u pitanju Srbija, i generalno region, mi smo u povlašćenom položaju. Cene našeg rada koje nas zadovoljavaju su obično vrlo konkurentne na svetskom tržistu, a opet nemamo reputaciju kao neke zamlje poput Indije, Kine i sl, koje zaista rade po šokantno niskim cenama, ali i isporučuju proporcionalno dobar (tj. loš) kvalitet. Naši ljudi rade kvalitetno, a povoljno. Ono što sa druge strane treba imati u vidu je da će se i u ovom poslu kompanije često radije odlučiti za freelancere iz geografske okoline, nego za nekog preko sveta. Tako da ce često freelanceru iz npr. USA biti lakse da nađe klijente u USA nego nekom iz Srbije. Međutim, ovaj faktor samo malo utiče, i dobrim delom ga potire ovaj drugi faktor – cena vs kvalitet usluge. Moje lično iskustvo je da uz dobar pristup poslu i kvalitet, sasvim je moguće, čak i relativno lako, napraviti uspešnu internacionalnu karijeru“, dodao je Lelićanin.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!