Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Izložba “Žene u sportu“ i “Žene na selu“ u Beogradu

Izložbom fotografija “Žene u sportu” i “Žene na selu” u petak u Kulturnom centru Grad obeležen je kraj kampanje Karavan ženskih prava. Cilj Karavana ženskih prava je bio da se podstaknu žene u Srbiji da se aktivno uključe u borbu za svoja prava. Izložbu je zvanično otvorila predsednica Narodne skupštine, Slavica Đukić Dejanović.
Kampanja “Karavan ženskih prava” realizovana je tokom marta, koji je proglašen mesecom ženskih prava, u šest gradova: Kruševac, Novi Pazar, Kikinda, Užice, Bački Petrovac i Beograd. Pored zanimljivih izložbi koje predstavljaju ženu u ulogama u kojima nismo navikli da ih viđamo u javnosti, organizovano je nekoliko debata, radionica, predavanja i uličnih akcija na temu ženskih prava. Takođe, napravljen je i emitovan radio džingl, kao i nekoliko kratkih filmova o segmentima borbe za ženska prava.
Pored toga, kampanja je mogla da se prati na društvenoj mreži Fejsbuk (www.facebook.com/zenskaprava), gde je postavljan zanimljiv sadržaj iz domena ženskih prava.
Posetioci stranice mogli su da putem aplikacije da testiraju svoje znanje i odgovore na pitanja kao što su „Da li žene u Srbiji mogu biti piloti?“, „Ko je bila Klara Cetkin?“, „Šta predstavlja 8. mart?“ itd. Takođe, preko 2500 žena je popunilo anketu „Da sam premijerka Srbije…“. Prema odgovorima najvažniji zadatak novog premijera/ke je „rad na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta“, ali i „poboljšanje socijalne zaštite najugroženijih“, kao i „odabir stručnih i sposobnih članove Vlade“.

 

Izdvajamo neke najzanimljivije fotografije sa izložbi „Žene na selu“ i „Žene u sportu“:

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!