test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Izložba slika Davora Gobca “Oh Yeah!”

Frontmen zagrebačkog rok sastava „Psihomodo pop“ Davor Gobac prvi put u Srbiji predstaviće se kao slikar retrospektivnom izložbom naslovljenom “Oh Yeah!”, 27. i 28. februara u Domu omladine u Beogradu (Makedonska 22).
Otvaranju izložbe “Oh Yeah!” 27. februara od 19.00 časova prisustvovaće autor kao i članovi „Psihomodo Popa“, a i za drugo veče se priprema mali događaj. Obe večeri ulaz će biti besplatan.
Pevač kultnog benda poznatog po hitovima kao što su “Ja volim samo sebe”, “Frida”, “Sexy magazin”, “Osjećam se haj” i “Domovine sin”, izložiće 24 slike, odnosno kako sam kaže “mazarije”, koje je stvorio od 1987. do 2009. godine nadahnut stripovima i uopšte pop artom. Uticajni rok kritičar Darko Glavan (1951-2009) svojevremeno je za Gopčeve slike napisao da su “urbana naiva”.
„Ne crtam kokoške i petlove, nego kante za smeće i automobile. Moji najveći uzori u slikarstvu su Volt Dizni (Walt Disney) i Endi (Andy) Vorhol. U principu je to nekakav pop art. Moji prijatelji Goran Pirš-Piro i Davor Slamnig isto nešto crtaju, pa smo se zezali i naš pravac nazvali ‘novi pop’. Kao novi pop art“, kaže Gobac.
Slike nose nazive kao što su “Gitarist”, “Poroci”, “Zmaj s walkmanom”, “Silver Surfer’s Breakfast”, “Zaprešić Nightmares”, “Ribnjak”, “Topli zrak” i “Školski pribor”, a Gobac kaže da između njih i muzike Psihomodo popa “ima nekakva poveznica i energija, i vidi se da potiču iz istog izvora”.
Potrebu da crta Gobac je osetio još kao dete, koristeći razne površine kao što su drvo, papir, daske i čak i poklopac od šporeta, da bi kao tinejdžer konačno počeo da slika, što se pretvorilo u stalni hobi. Prvo platno poklonio je Dinu Dvorniku, a prvu izložbu imao je 1998. u zagrebačkim Klovićevim dvorima. Muzičar je potom imao desetak primećenih i odlično posećenih samostalnih izložbi u Zagrebu, Sarajevu, Splitu, Šibeniku… Ipak, svoje slike ne prodaje, već ih eventualno poklanja samo dobrim prijateljima.

Izvor: danubeogradu.rs

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!