Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Izložba „Monohromatski svet“

Najbolje fotografije sa godišnjeg konkursa časopisa “Refoto” predstavljene su na izložbi “Monohromatski svet” u galeriji „Artget“ Kulturnog Centra Beograd. Izložba će biti otvorena do 19. februara, a na njoj će biti prikazano oko stotinjak fotografija, kao i tri najbolje.

 

 


PRVA NAGRADA: Goran Tešanović, Bački Jarak, „Venera“

Tokom cele godine, uglavnom putem linka na adresu časopisa pristizale su fotografije iz celog regiona, ali i sveta. Ujedinjeni pod jednim načelom – da fotografija mora biti monohromatska, autori su slali portrete, aktove, dokumentarne fotografije, studijske, aranžirane, makro, pejzaže i druge fotografije. Prema rečima organizatora konkursa, radovi su bili veoma kreativni i kako je vreme odmicalo, kvalitet fotografija sve više je rastao.


TREĆA NAGRADA: Tijana Jovanović, Kragujevac, „Nagl“

Pored crno-belih, čitaoci su slali i monohromne fotografije u boji na kojima je atmosfera često bila dominantnija od samog kolora. Bezbroj tema koje se mogu svrstati u kategorije kao što su “Portret”, “Pejzaž”, “Urbani prizori”, “Mrtva priroda”, “Aranžirana fotografija”, “Svet biljaka i životinja”, “Apstrakcija” kao i mnoge druge, našao se pod okriljem glavne teme. Tokom godine časopis “Refoto” objavljivao je izbor od dvadesetak najboljih fotografija pristiglih svakog meseca, a žiriju je zapao težak zadatak da od svih do sad objavljenih fotografija, koje su činile i uži izbor, izabere oko sto za izložbu i dodeli tri nagrade, kao i nekoliko pohvala.


POHVALA: Petar Lazović, Novi Sad, „Kvadratura Kruga“

Časopis “Refoto” je u desetogodišnjoj istoriji pokrenuo i organizovao veliki broj foto-konkursa za čitaoce, a konkurs “Monohromatski svet” bio je dosad najmasovniji i trajao je godinu dana. Na konkurs je tokom 2011. godine pristiglo više od pet hiljada radova. Februarsko izdanje časopisa “Refoto” sadržaće veliki portfolio s nagrađenim i do sada neobjavljenim fotografijama iz najužeg izbora.


DRUGA NAGRADA: Slavko Radman, Samobor, Hrvatska, „Bodyscap33“

Izvor: Refoto

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!