Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Izložba “Kultura pušenja: od tabua do tabua” osvojila Red Dot

REGION – Juče su u nemačkom Essenu objavljeni dobitnici Red Dot nagrada, koje spadaju u najveće i najcenjenija međunarodna priznanja iz oblasti vizualnih komunikacija. Agencija Brigada, koja se bavi osmišljavanjem prodajnih, izložbenih i poslovnih prostora te produkt dizajnom i arhitekturom, po drugi put je dobila ugledno Red Dot High Design Quality priznanje za svoj rad, ovaj put za dizajn izložbenog prostora „Kultura pušenja: od tabua do tabua“ za Gliptoteku HAZU.
Gliptoteka HAZU želela je istražiti vezu između pušenja, umetnosti i tabua. Rezultirajuća izložba fokusirala se na ulogu koju je pušenje odigralo u hrvatskoj umetnosti i popularnoj kulturi u proteklih 150 godina. Uzevši kao inspiraciju fenomen dima, glavni je cilj agencije Brigada bio interpretirati ga u samom galerijskom prostoru, na način da se postojeći prostor potpuno transformiše. Poigravajući se idejom tabua, osmišljena je anti-izložba, prikaz koji predmete skriva čak i od samog izložbenog prostora.
kultura_pusenja_9“Ono po čemu je ova izložba zanimljiva je nestajanje konvencionalnog izložbenog prostora. Unutar njega izgrađen je novi prostor u kojem su prisutne samo cilindrične prostorije koje podsećaju na dim. Minimalnim unutrašnjim osvetljenjem, one su pozivale posetioce da im se približi, međutim tek kada su ušli, razotkrili su im se tabuizirani predmeti”, izjavio je Damjan Geber, kreativni direktor agencije Brigada.
Agencija Brigada deo je grupe agencija Bruketa&Žinić OM koja se na ovogodišnjem Red Dotu istakla s čak tri nagrade. Osim za izložbu „Kultura pušenja: od tabua do tabua“, nagrađeni su najvišim priznanjem u kategoriji, Red Dot Best of the Best, za godišnji izveštaj „U dobrim rukama“, napravljeno u saradnji s Adris grupom. Takođe, nagrađeni su i u kategoriji dizajna ambalaže za rovinjsko maslinovo ulje Valtida Piccola.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!