Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Izložba „Genesis“ Marka Gavrilovića

Izložba svetlosnih skulptura „Genesis“ Marka Gavrilovića otvorena je u galeriji SKC u Beogradu do 12. aprila. Na izložbi „Genesis“ predstavljene su svetlosne skulpture koje iako deluju kao samostalni objekti uklapaju se u jedinstvenu celinu. Ideja je da se posmatrač poveže sa amorfnim objektima koji postoje u našem svakodnevnom okruženju ali su na takvom mikro nivou da su za naše oko nevidljivi.
Međutim, oni čine naš svet a da toga nismo ni svesni. Ideja je povezati ovaj nevidljivi sveta sa ljudima današnjeg vremena u konkretnom trenutku. Figure u pokretu, leteći objekti, grad u perspektivi, linije bez odredišta, preispituju našu sposobnost da budemo u toku sa prošlošću i sadašnjošću. Šta je to što nam je zaista važno?
Sve je sastavljeno od delova, oni formiraju objekte, predmete, elemente živih organizama. Neke oblike biramo pre nego neke druge. Različiti delovi grade različite svetove, ljude, život na Zemlji uopšte. Sve je sastavljeno od fragmenata koji se uklapaju u jedinstveni prikaz svega što nam je poznato. Svaki objekat je živ i njegov život zavisi od energije koja je unesena u njega. Ako se fragmenti rasporede na drugačiji način nego što je to sada nastaje novi život kakav nismo videli. To je oduvek bilo istraživanje bez kraja.
Markove skulpture iako imaju elemente figuracije, skoro su apstraktne i pružaju posmatraču veliku slobodu tumačenja. To znači da njihovu strukturu koja je kombinacija različitih mini formi svako može da gleda na svoj način i ima svoje viđenje pri tom kreirajući za njih novi život. Svetlo unutar većine skulptura nastavak je autorovog interesovanja za ovaj medij, a sam izbor plastike kao materijala koji dominira u njihovoj izradi nije slučajan jer upravo upotrebom njenih transparentnih osobenosti detalji unutrašnjosti skulptura postaju jasno vidljivi.

Izvor: Designed

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!