today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Izložba „Berlinska soba“

Međunarodna izložba “Berlinska soba” biće otvorena 16. februara u 19 časova u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu. Izložba predstavlja dela umetnika sa Balkana, koji žive i rade u Berlinu. Njihove fotografije, skulpture i video radovi odražavaju dijalog umetnika sa starom i novom domovinom, kao i napetost između sadašnjosti i prošlosti.
Berlin je jedan od najaktivnijih evropskih gradova sa međunarodnim ugledom u pogledu umetničke avangarde. Srazmerno tome, Balkan predstavlja domovinu mnogih, važnih umetnika, koji uživaju međunarodni ugled. To je situacija koja često proizilazi iz okolnosti koje se odnose na restruktuisanje u ovoj regiji i njene posledice.
Taj međuprostor trajnog prelaznog stanja između dva sveta predstavlja u nekom pogledu „Berlinsku Sobu“. Otvaranju izložbe u Beogradu prisustvuju: Tanja Ostojić, Milovan Destil Marković i Dan Mihaltianu kao i kuratorka izložbe Birgit Hoffmeister. Izložba je pre Beograda bila prikazana u Solunu, Bukureštu, i Sarajevu. Nakon prezentacije u Beogradu ide u Bugarsku (Plovdiv) i u Zagreb. Berlinska soba tipična je za kuće bogatog građanstva u Berlinu krajem 19. i početkom 20. veka. Ta prostorija izduženog oblika povezivala je pročelje kuće, rezervisano za gospodu, sa sporednim i dvorišnim zgradama, u kojima je boravila posluga. U njoj su domaćini primali goste, a istovremeno im je služila i kao dnevna soba i kao glavna prostorija u kući. Bila je osim toga i prolazna soba, pa su je stanari koristili da dođu do drugih prostorija. Uloga berlinske sobe vremenom se, međutim, promenila. Njena se namena „demokratizovala“, ali nikada nije prestala da bude mesto susreta svih ukućana.
Izložba u Beogradu biće otvorena do 11. marta ove godine.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!