Izabrani pobednici Coca-Cola Dizajnspiracije!

Nakon mesec dana Coca-Cola Dizajnspiracija konkursa i potrage za najkreativnijim idejama za dizajn elemenata za opremanje kafića inspirisanih Coca-Cola brendom, na koji je pristiglo čak 102 rada, sedmočlani stručni žiri odabrao je tri najbolja rada. Uroš Mirković, Milan Ranković i Dušan Glišić pokazali su, prema oceni žirija, najviše inovativnosti i kreativnosti u dizajniranju originalnih elemenata enterijera.

Studenti i diplomci fakulteta i visokoškolskih ustanova bili su pozvani da od 18. aprila do 18. maja prijave svoja kreativna rešenja na konkurs, čime je kompanija Coca-Cola još jednom želela da pruži podršku perspektivnim umetnicima u Srbiji, kao i celoj domaćoj umetničkoj sceni.

Odluku o najboljim radovima doneo je žiri u sastavu: Marko Basarovski, arhitekta, Nemanja Jehlička, kreativni direktor, Petar Popović Piros, grafički dizajner, Monika Lang, ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić, grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić, grafički dizajner i ilustrator i Ema Ema, vizuelna umetnica. Pobednici po kategorijama su:

  • Dizajn rasvete – Uroš Mirković – minimalistička neon samostojeća lampa sa betonskim postoljem
  • Dizajn nameštaja – Milan Ranković- klupa za bašte kafića od medijapana i pleksiglasa
  • Dušan Glišić- Dizajn dekorativnih elemenata – vertikalna instalacija za zid

Dobitnici će biti nagrađeni novčanom nagradom od 1000 evra kao i promocijom radova na festivalu Dev9t. Za vreme trajanja festivala DEV9T u prostoru Stare Ciglane od 9. do 17. juna , publika će moći da vidi izložbu i drugih radova pristiglih na konkurs.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari