Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Izabrani finalisti konkursa Henkel Art.Award 2012

Domaći žiri izabrao je umetnicu Katarinu Zdjelar za pobednicu ovogodišnjeg Henkel Art.Award. konkursa. Kao finalista iz Srbije, Katarina će predstavljati našu zemlju u Beču i imati priliku da osvoji vrednu i prestižnu nagradu, u konkurenciji umetnika iz 23 zemlje iz centralne i istočne Evrope i centralne Azije.
Stručni žiri koji su činili dr Zoran Erić, kustos Muzeja savremene umetnosti, Biljana Tomić – DeNegri, direktorka Nezavisne kulturne asocijacije i Marko Miletić, radnik u kulturi, doneo je odluku da Katarini Zdjelar pruži priliku za osvajanje prve nagrade koja uključuje novčanu podršku od 7.000 evra, izložbu u MUMOK-u u Beču, kao i prezentaciju u matičnoj zemlji umetnika.
„Iz godine u godinu, beležimo sve veći broj prijava na konkurs, te smo i ovoga puta imali izuzetno težak zadatak. Čak 108 radova prijavljeno je na konkurs i izuzetno mi je zadovoljstvo što je nivo umetničkog kvaliteta na zavidno visokom nivou“, izjavio je Zoran Erić, predsednik žirija. U obrazloženju izbora finaliste predsednik žirija dr Erić je rekao: „Katarina Zdjelar je predstavila portfolio radova visoko profesionalnog kvaliteta. Njeno učešće i predstavljanje Srbije na brojnim manifestacijama širom sveta, govori o uspešnom prisustvu ove umetnice, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj sceni. Katarina predstavlja ozbiljnog kandidata za nagradu i njena dosadašnja karijera, koja je i dalje u stalnom usponu, garantuje da njen rad ne može da ignoriše nijedan međunarodni žiri.“
Internacionalni žiri najviše klase u septembru će oceniti prijave i nominovati pet umetnika kao finaliste za Henkel Art.Award. 2012. Dobitnici nagrada biće objavljeni na gala ceremoniji koja će se održati u Beču na jesen ove godine. Nagrada Henkel Art.Award. namenjena je izvanrednim i inovativnim radovima umetnika iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video umetnosti i instalacija. Takmičenje Henkel Art.Award. je mnogim učesnicima i dobitnicima nagrada poslužilo kao početni korak na putu ka internacionalnoj karijeri.

Izvor: Designed.rs

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!