Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Istraživanje: Privlačenje mladih talenata u marketinšku industriju

Prema najnovijem istraživanju koje je EACA sprovela među agencijama u Evropi na temu privlačenja mladih talenata u marketinšku industriju, nešto manje od polovine agencija (42%) smatra pronalazak kvalitetnih kadrova za zapošljavanje velikim izazovom, dok gotovo isto toliko (38%) s time nema problema.
Rezultati istraživanja kojim se htelo ustanoviti pravo stanje o atraktivnosti marketinške industrije pokazuju izraženo ambivalentno stanje u Evropi, s mišljenjima koja se razlikuju ne samo među pojedinim zemljama, nego i profesijama unutar agencijskog biznisa. U istraživanju su učestvovale agencije iz 22 zemlje od čega većina (68%) full-service agencija.
Nemačka je izdvojena kao zemlja u kojoj ispitanici smatraju da je vrlo izazovno pronaći mlade i talentovane članove radnog tima. Suprotno tome, zemlje u kojima su odgovori bili većinom afirmativni su Hrvatska, Portugalija, Italija i Francuska.
Najveća potražnja je za strateškim planerima i digitalnim stručnjacima. U te dve kategorije, u odnosu 76% i 70%, ispitanici su prijavili probleme u pronalasku kvalitetnih kadrova. Na drugom kraju skale, 57% ispitanika gotovo pa nema problema u zapošljavanju novih radnika u područjima medijskog planiranja, istraživanja i zakupa.

Prezentaciju sa rezultatima istraživanja možete preuzeti OVDE.

Izvor: HURA

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!