Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Istraživanje: Ko su i šta rade community menadžeri?

Krajem marta portal Netokracija i MojPosao pokrenuli su istraživanje o jednom od najnovijih na internetu rođenih zanimanja – community menadžmenta. Da li ste li znali da se preko 90 posto CM-ova uči svom poslu putem blogova poput Netokracije, da skoro svi uređuju Facebook fan stranice i više od tri četvrtine Twitter profile?
Portal Netokracija danas je predstavio rezultate istraživanja o životu i radu community menadžera u obliku infografike. Kako CM-ovi rade? Preko 70 posto community menadžera je više i visoke stručne spreme, a zanimljivo je kako ih trećina radi u kompanijama koje su vlasnik profila – znači, nisu u agencijama. Ipak, oko 30 odsto CM-ova rade kao spoljni saradnici, a ne stalno zaposleni. Popularnost Facebooka i Twittera u regiji opravdava i zastupljenost među CM strukom – 99 posto u slučaju Facebooka, te više od tri četvrtine za Twitter. Najmanje se koriste LinkedIn i Google Plus, iako je zanimljivo da je i Googleova ne baš sjajna društvena mreža popularnija za promociju od LinkedIna – verojatno zbog toga što na LinkedInu community menadžeri baš i nemaju šta da rade. U istraživanju je učestvovalo 189 ispitanika iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a ovu čitljivu infografiku napravio je Lucijan Blagonić – Blagonić Brothers.

Istraživanje preuzeto sa portala Netokracija

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!