Inspiration wanted!

Ako želite da zakoračite u svet informacionih tehnologija, upoznate se sa najnovijim trendovima u ovoj industriji, Udruženje studenata informatike FONIS vam pozivom na učešće u projektu Start pruža ovu jedinstvenu priliku. Uz podršku kompanije Microsoft Srbija i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu realizovaće se nekoliko besplatnih predavanja, radionica i takmičenje u programiranju.

Start predstavlja priliku entuzijastima u oblasti programiranja da se oprobaju u rešavanju praktičnih problema i bolje se pripreme za buduće zaposlenje ili preduzetnički poduhvat. Start od ove godine obuhvala 3 dela: IT Konferenciju, Gamedev radionice i Hakaton.

Konferencijski deo će biti održan 14. i 15. maja na Fakultetu organizacionih nauka, gde će predavači iz različitih sfera IT-a prezentovati trenutno najzanimljivije i najaktuelnije teme. Prijave su otvorene za sve do 12. maja!

Posebno osveženje na ovogodišnjem projektu predstavlja Gamedev nedelja koja se organizuje po prvi put. U okviru ovog dela projekta imaćete priliku da pet dana zaredom slušate predavanja i prisustvujete radionicama koje će voditi neki od najiskusnijih game developera sa naših prostora. Predavanja i radionice će se održavati u večernjim časovima svakog dana od 16. do 20. maja na Fakultetu organizacionih nauka. Rok za prijave je 14. maj i svi se mogu prijaviti.

Poslednji deo ovog projekta, Start hakaton, održava se u periodu od 21. do 23. maja. Hakaton je prava prilika za sve studente da demonstriraju svoja znanja iz oblasti IT-a i iskažu svoj takmičarski duh. Tematika hakatona je bazirana na konceptu otvorenih podataka (open data), odnosno takmičari će nad određenom bazom prikupljenih podataka kreirati svoje aplikacije. Prvog dana, nakon objavljivanja teme takmičenja, učesnici će imati tri sata za osmišljavanje izgleda i funkcionalnosti aplikacije, u saradnji sa mentorima koji će ih usmeravati u razradi ideje. Nakon kraće pauze, počeće deo takmičenja vezan isključivo za programiranje gde će takmičari imati tačno 24 sata da naprave svoju aplikaciju. Poslednjeg dana uslediće prezentacije rešenja, kojima mogu da prisustvuju svi oni koji žele da čuju kreativne ideje naših takmičara. Prijave su otvorene za sve studente iz Srbije do 18. maja!

Više informacija pogledajte na sajtu http://www.start.edu.rs/.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari