Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Inovativni iskorak muzeologije u Srbiji

U okviru inovirane izložbe u Muzeju Nikole Tesle, posetioce će u postavci virtuelne realnosti, prvoj na svetu posvećenoj Tesli, dočekati veliki naučnik lično. Nikola Tesla u četiri životna doba, od mladih do poodmaklih godina, “oživeće” od danas u jedinstvenoj izložbi “Doživi Teslu” koju je muzeju donirala Direct Media za Teslin jubilej i petnaest godina uspešnog poslovanja.

„Izložbom u virtuelnoj realnosti, kao najmodernijim segmentom nove postavke u Muzeju Nikole Tesle, idemo u korak sa svetskim trendom u muzeologiji. Nova izložba odiše duhom vremena u kojem je Nikola Tesla živeo i stvarao, a njenim virtuelnim segmentom posetiocima želimo da ponudimo savremenu i krajnje neposrednu interakciju sa Teslinom ostavštinom i doktrinom, i istovremeno je učinimo dostupnijom za njegove poštovaoce širom sveta“, izjavio je Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikole Tesle.

Posetioci muzeja će stavljanjem uređaja VR headset na glavu, koji je nalik kacigi, moći da urone u virtuelni svet Nikole Tesle i kroz pet priča od samog naučnika čuju o njegovim dostignućima, saznaju kakav je odnos imao sa Edisonom, zašto se nikada nije oženio i asistiraju mu u ekperimentima.

“Tesla je čitav svoj život posvetio inovaciji, želeći da njegovi patenti budu od koristi čovečanstvu. Polazeći od ovog principa i verujući da moderne tehnologije i same kompanije treba da imaju svrhu za širu zajednicu, doniranjem izložbe smo želeli da prenesemo vrednosti do kojih je Tesla držao.”, izjavio je Jovan Stojanović, direktor Direct Media.

Posle najvećih svetskih muzeja koji su relativno skoro uvrstili virtuelnu realnost u svoje postavke, ovaj komunikacijski trend u godini Teslinog jubileja dolazi i u Muzej Nikole Tesle. Time će naš muzej postati prva institucija kulture na svetu koja je tehnologijom virtuelne realnosti oživela lik velikog naučnika. Muzeji virtuelne realnosti su izvesna budućnost muzelogije, gde posetilac prestaje da bude pasivni učesnik izložbe, već postaje aktivni deo priče koja se dešava svuda oko njega, onog sekunda kada zakorači u virtuelni svet.
Nakon otvaranja postavke “Doživi Teslu”, biće lansirana i aplikacija za mobilne telefone, kao i vebsajt sa 3D prikazom, kako bi svi oni koji nisu u prilici da posete Muzej, uključujući posetioce iz celog sveta, mogli da ostvare interakciju sa najvećim svetskim pronalazačem i upoznaju se sa njegovim dostignućima.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!