Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Ima li mesta za javnost u odnosima s javnošću?

Oko 70 sati video materijala postavi se na You Tube kanal svakog minuta. Više od tri miliona poruka ostavimo na Twitter-u za 24 časa. Oko sedam milijardi minuta vremena korisnici provedu na Facebook-u svakog dana. Milijardu različitih sadržaja (linkova, beleški, fotografija…) postave korisnici Facebook-a svake nedelje.
Suštinski, priča o društvenim mrežama je priča o ljudima i njihovoj težnji da kreiraju svoj medijski prostor, promovišu vrednosti koje su njima važne i animiraju javnost koju smatraju relevantnom. To je priča o komunikaciji – biraju poruke, definišu ih i redefinišu, odmeravaju i analiziraju pre nego što ih ‘postuju’ ili postave na nekoj društvenoj mreži, a potom (u iščekivanju povratne informacije) odlaze da provere koliko ljudi ih je čulo, da li ih je na pravi način razumelo, imaju li neko pitanje, savet, sugestiju…
Sve to isto rade i kompanije, brendovi i organizacije – koriste društvene mreže, ali ne samo da bi saopštili i rekli ono što je njima važno, već da bi u interakciji sa ljudima otkrili šta je STVARNO važno.

Rekao je, ne tako davno, jedan mudar čovek iz Hrvatske da je Internet vratio javnost u odnose s javnošću. I kada je rekao Internet, sigurno je mislio na društvene mreže. Svi su tamo, a oni koji nisu – svako žele da se ukače na taj voz! Samo Facebook ima preko milijardu i dvesta miliona korisnika, a za jedan minut na ovoj mreži desi se sleće: 50.304 podeljenih linkova, 66.168 tagovanih slika, 74.204 novih događaja, 79.364 postova na zidovima prijatelja, 82.557 novih statusa, 98.604 novih prijateljstava, 135.849 novih slika, 231.605 poslatih privatnih poruka, 382.861 lajkova, 501.404 komentara. Shvatili ste – vrlo, vrlo intenzivna, dvosmerna, višesmerna i permanentna komunikacija.

Društvene mreže, to jest društveni mediji nam omogućavaju bolju interakciju i komunikaciju sa ciljnim grupama. Interaktivni su, živi, transparentni, dostupni, atraktivni. Sve nam je na dohvat ruke, preko prijatelja, omiljenih brendova, utisaka kupaca, klijenata. Ne postoji oblast na koju se društveni mediji ne mogu primenti – od marketinga, preko odnosa s javnošću, brendiranja, promocije, upravljanje reputacijom na Internetu, komunikacijama, politici, ličnom brendingu i promociji.
Odnosi s javnošću uključuju izgradnju dobrih odnosa preduzeća sa različitim delovima javnosti putem postizanja povoljnog publiciteta, izgradnje dobrog imidža korporacije i rešavanja ili sprečavanja pojave nepovoljnih glasina, priča i događaja. Sve naše javnosti su na društvenim medijima, a internet doba implicira brzinu, drugačiji korak i razvijeniji osećaj za hitnost. Izazov za osobe koje se bave odnosima s javnošću je ogroman. Nikada veći. A od odgovora na pitanja – Da li se asimilovati i raditi sve što drugi rade ili se diferencirati i učestvovati u digitalnoj revoluciji – zavisi opstanak kompanija u budućnosti.

Društveni mediji su definitivno vratili javnost u odnose s javnošću! Sve naše ciljne grupe su nam tu – ovde, sada, stalno, na jedan klik daleko i pitaju nas, pričaju o nama – našoj kompaniji, našem brendu ili organizaciji, savetuju druge i kreiraju zajednicu povezanu ‘našom’ temom.

Anise Smith, stručnjak za digitalni marketing i komunikaciju, rekla je da svakoga jutra kad se probudi – oseća se kao ‘tek rođena’ na društvenim medijima. Nimalo zgodna pozicija za onog ko se bavi odnosima s javnošću. Ali dobra prilika da stalno učimo, radimo na sebi, učestvujemo u procesima, istražujemo, pažljivije planiramo i više slušamo.

Za Marketing mrežu tekst napisala:
Ana Mirković, izvršna direktorka Insituta za digitalne komunikacije (DCI)

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!