today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Igračka „Build a Robot“ osvojila nagradu za dizajn

SVET – Igračka „Build a Robot“ kompanije Plan Toys osvojila je Good Design Award 2011 u kategoriji proizvoda za decu. Igračka je namenjena autističnoj deci, a dizajn potpisuje Laura Urquiaga, koja je želela da napravi specijalnu igračku za decu sa ASD-om (Autism Spectrum Disorder).
“Da bih uspešno realizovala ovaj projekat okupila sam tim specijalista ASD-a, kao i roditelje autistične dece koji su mi pomogli na projektu. Mnoga deca koja pate od ASD-a imaju poteškoća sa identifikacijom emocija, tako da je postao primarni cilj „kreirati robota“ za njih. Takođe, želela sam da se pozabavim pitanjima senzora kod ove dece jer je to još jedan problem. Niz tekstura od neravnih do mekanih bile su uključene u dizajn, kao i iznenađujući momenat zvuka koji je ugrađen u predelu glava igrački različitih geometrijskih oblika kako bi prikazali emocije sreće, tuge, ljutnje i iznenađenja“, rekla je dizajnerka igračke.
Njeno interesovanje za autističnu decu potiče od poznanstva sa jednim autističnim dečakom, koga je upoznala dok je radila kao fotoreporter.  Zahvaljujući ovom iskustvu, odlučila je da dizajnira igračku koja će ovakvoj deci uvek predstavljati prijatelja koji će uvek biti uz njih.
„Build a Robot“ namenjen je deci koja pate od ASD-a, ali se sa njom mogu igrati i deca bez ovog sindroma.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

1 KOMENTAR

  1. hello,i am working in the school whit autistic children,i am sorry if my english is not soo good,i want to ask you where i can to buy this build a robot in serbia,thanks a lot :))

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!