Hrvatski telekom ušao na tržište mobilnog oglašavanja

REGION – Hrvatski telekom ušao je na hrvatsko tržište mobilnog oglašavanja gde planira da zauzme vodeću poziciju za koju se trenutno utrkuju Google i Facebook.
To tržište u Hrvatskoj zasad vredi manje od jedan odsto ukupnog oglašivačkog kolača, koje je prošle godine, prema HURA-i, procenjeno na 182,5 miliona evra. Sva istraživanja ukazuju da se prihod od mobilnog oglašavanja svake godine udvostručuje. Facebook zbog toga više od 60 odsto oglasnog prihoda ima upravo od mobilnog oglašavanja. Marijo Volarević, direktor Odeljenja za transformaciju HT-a u e-kompaniju kaže da prvo kreću s uslugom geolokacijskog marketinga Kupon2go.
Usluga se temelji na kombinaciji tehnologija koje određuju lokaciju korisnika, SMS-u i big data tehnologijama. „Nakon toga sledi mobilna aplikacija te širenje ponude mobilnog marketinga“, kaže Volarević. Dodaje da se već sada na Kupon2go prijavljuje hiljadu do 1500 korisnika dnevno. Cilj je, navodi, nekoliko stotina hiljada korisnika. Naglašava i da imaju bolje pokazatelje od američke internet konkurencije. „Mobilno oglašavanje u Hrvatskoj je do danas bilo svedeno na Google Mobile Ads koji ima CTR 0,5 posto dok nova mobilna usluga HT-a ima CTR od 10 do 15 posto“, kaže Volarević.
Ines Rukljač, rukovodilac oglašavanja na e-platformama HT-a kaže da je vrlo zadovoljna odzivom i korisnika i kompanija. „Naš sistem m-oglašavanja koriste Agrokor, Cinestar, Hrvatska Lutrija, Samsung, odnosno već imamo 24 ponude iz različitih industrija“, kaže Rukljač. Navodi da žele da nude usluge velikima dok portalima grupne kupovine nude saradnju u pristupu malim i srednjim preduzećima.

Izvor i foto: poslovni.hr


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari