Hrvatska priča s međunarodnom nagradom

REGION – Agencija Brigada osvojila je BigSEE Interior Design Award za prostorni koncept i dizajn postavku izložbe Jedna hrvatska priča.

Izložba je to kroz koju je Adris grupa predstavila dvadeset godina dugu saradnju s kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey. Brigada je postavku izložbe oblikovala posmatrajući saradnju kao zajednički put dve kompanije, putovanje kroz kreativnu priču u koju poziva i posetioce.

Taj zajednički put, s izlošcima kao punktovima kreativne saradnje, napravljen je kroz niz presečenih krugova koji se šire i sužavaju, omogućavajući posetiocima da u svakome krugu zastanu i posvete se izloženim idejama. Poput pozitiva i negativa, krugovi podizanjem u visinu dobijaju treću dimenziju i postaju prostor za kretanje i zadržavanje.

BigSEE nagrade obuhvataju širok spektar dizajnerskih niša i odaju priznanje izvanrednim postignućima realizovanim na prostoru 19 zemalja jugoistočne Evrope, a s ciljem privlačenja pažnje ostalih privrednih sektora na potencijale koje pruža dizajn. Organizator je Zavod Big iz Ljubljane koji, među ostalima, od 2003. organizuje Mesec dizajna, međunarodno značajan festival produkt i modnog dizajna te dizajna enterijera.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari