Havas Worldwide: Marketing selfie generacije

SVET – Dani buntovništva bez razloga su prošli. Za razliku od “večnog kontra stava” omladine prethodnih generacija, današnji mladi pre su hakeri nego revolucionari, više nisu zainteresovani za odbacivanje autoriteta.
Kako se brendovi mogu povezati sa ovom generacijom? Istraživanje agencije Havas Worldwide bavi se odnosom mladih ljudi i brendova u 29. države.

  • Budimo prijatelji!

Omladina je daleko spremnija prihvatiti brendove u svoje živote nego što su to bile ranije generacije. Skoro polovina mladih okarakterisalo je neke brendove kao “esencijalne”- za razliku od onih starijih od 55 godina. Međutim, na svakih 10 ispitanika, uzrasta između 16 i 34 godine, svaki četvrti smatra da brendovi ne shvataju dovoljno mlade potrošače.

  • Brendirani sadržaj kao alat društvenih mreža

Ukupno 60% mladih smatra brendove za “važan kreativni sadržaj na internetu.” Pametni brendovi znaju kako ovo iskoristiti i olakšavaju mladima da njihov sadržaj podele na društvenim mrežama.

  • Odgojila nas je pop kultura

Daleko veći broj mladih tvrdi kako je pop kultura na neki način oblikovala njihovu ličnost (51%) i stavove (50%), nego prethodne generacije. Iako je reč, uglavnom, o američkim pop ikonama, uglavnom ovakvo mišljenje imaju mladi zemalja čije je tržište tek u usponu.

  • Omladina najviše voli tehnološke brandove

Samsung, Google, YouTube, PayPal i Facebook omiljeni su brendovi milenijcima. Međutim svaki brand vrlo lako može postati “tehnološki”, dovoljno da je smisle nešto novo, inovativno i digitalno kako bi privukli mlađe potrošače.

Istraživnje “Hashtag Nation: Marketing to the Selfie Generation” zasniva se na online anketi u kojoj je učestvovalo 10.574 osoba starijih od 16 godina i to u 29 zemalja. Istraživanje je kreirala agencija Havas Worldwide, a sprovedeno je zahvaljujući Market Probe International online anketi.

Više informacija o istraživanju možete pronaći na sajtu agencije.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari