Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Greške koje klijent ne prašta

Nemate običaj da gubite klijente, a kada se to i dogodi, obično je reč o pogrešnoj odluci klijenta. Sada ste izgubili važnog klijenta, a krivica je na vama i nemate izgovor – klijent je doneo ispravnu odluku i to boli.

Ne investirate u kratkoročna rešenja
Dobro je što imate viziju i dugoročne planove. Klijenti, nažalost, ne moraju da dele vašu viziju. Iako trenutno radite na nečem što će za njih dugoročno biti bolje, oni svoje potrebe žele da ispune odmah i ako to ne uspeju, potražiće drugog partnera.
Ako klijent ima poteškoća sa nekom vašom uslugom, malo mu znači vaše obećanje da ćete ‘problem vrlo brzo rešiti’ kroz paket dugoročnih investicija. Osluškujte potrebe klijenta – ako je potrebno, kratkoročno investirajte kako biste poboljšali kvalitet svoje usluge ili proizvoda. Nemojte da računate na strpljenje klijenta, ako ste u mogućnosti da reagirujete odmah.

Ne ispunjavate obećanja?
Klijenti su uglavnom vrlo strpljivi i razumni. Ipak, ukoliko im date obećanje koje niste ispunili, gubite poverenje i kredibilitet. Nepoštovanje rokova naprosto nije prihvatljivo bez kvalitetne komunikacije i jasnog obrazloženja. Poštujte obećanja koja dajete. Ako niste u mogućnosti, obavezno to najavite klijentu i pokušajte da ispregovarate drugi rok.

Mislite da ste nedodirljivi
Vi ste najbolja kompanija u svojoj privrednoj grani i imate reputaciju. Klijenti su vam verni ali, jesu li i zadovoljni vašim uslugama/proizvodima? Veran klijent oprostiće vam grešku. Zadovoljan klijent uvek je otvoren za alternative – kada se pojavi nešto bolje, manje je rizično promeniti partnera nego ostati uz vas. Kontinuirano gradite poverenje i vernost.

Slušajte
Ćutanje nije zlato. Tihi klijenti obično su nezadovoljni klijenti. Još gore je kada vam klijent jasno kaže šta misli i šta mu smeta, a vi ne preduzimate ništa. Uvek slušajte i uvek klijentu dajte odgovor na postavljeno pitanje ili zahtev.
Ako ste izgubili klijenta i više ne možete da vratite njegovo poverenje, realno sagledajte situaciju – detaljno preispitajte svoje odluke i postupke. Ako ste u nečemu zaista pogrešili priznajte sebi to i poradite na odnosu sa postojećim kljentima kako se greška ne bi ponovila. Taštini u poslu nema mesta.

Izvor: Economy.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!