Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Grayling prognoza COVID trendova

Za 2020. godinu možemo reći da je bila posebna – i to ne na dobar način. Pojedinci, kompanije, brendovi, vlade i zajednice našli su se pred velikim izazovima, a promene koje se dešavaju u oblastima poslovanja, politike i javnog domena imaće značajan uticaj i na oblast komunikacija. Dok se situacija sa COVID-19 krizom nastavlja, tim stručnjaka međunarodne agencije Grayling predstavlja pet trendova koji bi mogli oblikovati oblast komunikacija u narednom periodu.

„Osim toga što smo napravili pregled novih trendova, koji postaju sve aktuelniji, pružili smo i uvid u to na koji način se razvijaju trendovi koje smo ranije identifikovali. Nije reč samo o prognozi koja će biti zanimljiva potrošačkim brendovima – u pitanju su trendovi koji pružaju interesantan uvid u B2B komunikaciju kao i u odnose sa političkim činiocima”, izjavila je Nataša Trslić Štambak, regionalna direktorka agencije Grayling za Jugoistočnu Evropu.

U produžetku se nalazi pet marketinških i komunikacionih trendova agencije Grayling:

Trend #1: Pokažite saosećajnost
Na koji način kompanije mogu, odnosno kako bi trebalo, da pristupe emotivnom periodu kroz koji svi prolazimo zbog novonastale situacije? Brendovi treba da pokažu na koji način oni pomažu svojim zaposlenima, saradnicima i kupcima da prevaziđu ovu nesvakidašnju situaciju, posebno sada, kada se približavamo prazničnoj sezoni. Ne treba koristiti floskule: ako je sve što imate da kažete u vezi sa pandemijom „u ovome smo zajedno!”, onda je bolje da ne govorite ništa. Razmislite o konkretnim, korisnim akcijama, a zatim ih i preduzmite.

Trend #2: Molimo vas, zabavite nas
Ljudima koji su već ili se trenutno nalaze pred novim merama izolacije potrebna je zabava i skretanje misli više nego ikada ranije. Kroz različita partnerstva i promišljenu saradnju sa profesionalnim kreatorima sadržaja, kao i uz odgovarajuću stratešku platformu, svako može da stvori efikasan sadržaj – za kojim definitivno postoji potražnja. Gaming i livestreaming pružaju ogromne prilike za kompanije i brendove da na novi način dopru do ciljne publike.

Trend #3: Upoznajte svoju publiku
S obzirom na to da različiti sektori i mesta osećaju posledice novonastalih okolnosti na različite načine i da različite generacije na drugačiji način doživljavaju „novu normalnost”, prilagođena komunikacija i dalje ostaje ključna. Postavlja se i pitanje da li će COVID-19 pandemija dovesti do preusmerevanja pažnje na predgrađa, pri čemu će centralna gradska jezgra izgubiti na značaju? Ukoliko se to dogodi na koji način kompanije i brendovi treba da komuniciraju sa potrošačima čiji su fokus i životne navike možda promenjeni?

Trend #4: Pratite tok novca
Svedoci smo velikog broja naslova o negativnom uticaju COVID-19 pandemije na poslovanje i poteškoćama sa kojima se kompanije suočavaju – međutim ova situacija za neke organizacije predstavlja i priliku. Prelazak na online poslovanje je očigledan primer, ali kompanije koje razmišljaju unapred mogu ostvariti stabilnost ili čak i uspeh u poslovanju kroz pažljivo osluškivanje potrošačkih trendova i stavova države.

Trend #5: Neizvesna budućnost
Generacija Z se suočava sa svetom koji se znatno razlikuje od svega što su doživele prethodne generacije – bilo da je reč o načinu studiranja, putovanjima pa čak i povremenim poslovima. Izvesno je da će za mlade ljude ovo biti izuzetno težak period i da su tradicionalni načini funkcionisanja značajno izmenjeni. Međutim, za neke je ovo prilika da sami stvore svoj put i obezbede stabilan izvor prihoda. Na koji način vaš brend ili kompanija mogu da pomognu mladim ljudima da definišu, stvore i razviju svoje životne puteve i karijere?

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!