(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik!

Međunarodna konferencija „(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik“ održaće se od 28. do 31. marta ove godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Treća po redu konferencija nosi naziv „Akcija!“, saopštili su organizatori. Regrutovanje je počelo! Obezbedite svoja mesta!
„Dizajneri trošimo svo vreme i energiju na proizvodnju potreba za stvarima koje su, u najmanju ruku, beznačajne… Postoje trke, važnije od naše veštine – rešavanja dizajnerskih problema. Ekološke, socijalne i kulturne krize bez presedana traže naš angažman…(izvodi iz First Things First Manifesto, 2000)“.
Imaju li ove rečenice danas još uvek smisla? Živimo u sistemu koji sa lakoćom upija svaku kritičku akciju i već u sledećem trenutku pretvara je u deo svoje mašinerije. Da li u našim zatvorenim svetovima zagledanim svakodnevno samo u sopstveni tanjir i ekran ima još volje i snage za akciju? Da li su strategije otpora postojećem poretku i aktivna borba odgurnute na društvenu i profesionalnu marginu? Da li nam je varljiva sigurnost margine dovoljna? Na ova pitanja pokušaće da odgovore predavači ovogodišnje konferencije „(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik!“, navodi se u saopštenju.
Predavači su: Rik Pojnor (Rick Poynor), Ian Anderson, The Designers Republic (Ian Anderson), Toni Kredland i Glen Orton, Cactus Network (Tony Credland & Glenn Orton) iz Velike Britanije; Rudi Baur (Ruedi Baur) iz Švajcarske; Danijel van der Velden (Daniel van der Velden) iz Holandije; Dejan Dragosavac i Rafaela Dražić iz Hrvatske; The Miha Artnak iz Slovenije; Jovan Čekić, Miloš Ilić, A3 Format grupa iz Srbije.
Međunarodna konferencija „(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik“ predstavlja četvorodnevnu seriju predavanja, diskusija, radionica i izložbi renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, regiona i Evrope. Projekat je prevashodno namenjen studentima umetničkih fakulteta i fakulteta za dizajn iz regiona, ali i mladim profesionalcima i široj publici.
Više informacija o konferenciji, prijavama i predavanjima možete pronaći na sajtu www.blokovi.org.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari