Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

GfK istraživanje o procesu kupovine smartfon i tablet uređaja

SVET – Agencija GfK sprovela je istraživanje na temu procesa kupovine smartfon i tablet uređaja u Velikoj Britaniji, Rumuniji, Belgiji i Rusiji. Svi podaci su prikupljeni onlajn, preko GfK onlajn panela.
Tokom šest nedelja ispitanici su popunjavali:

  • Dnevnik, u kojem su pitani o tome šta su radili oflajn u vezi sa traženjem tablet-a/smartphon-a. Ovaj deo je opcioni ali, naravno, veoma koristan za dobijanje pune slike o procesu kupovine – onlajn i oflajn.
  • Istraživanje web stranica – na početku studije odabrano je 10 web sajtova (na osnovu njihove popularnosti). Kada bi ispitanici pristupili tom sajtu (samo jednom) iskočio bi prozorčić na kojem se traži da popune anketu o tome šta su hteli da rade na tom sajtu. Potom, nakon pregledanja sajta, neposredno pre napuštanja, upitani su da ponovo popune anketu o tome šta su zapravo radili na sajtu. Zatim su analizirani podaci na sajtu kako bi se odredilo kako se uklapaju u celokupan proces kupovine.
  • Na kraju bi ispitanici popunili finalnu anketu u kojoj bi naveli da li su kupili određeni uređaj, gde, zašto su odabrali to mesto, itd.

Podaci koji su dobijeni u studiji omogućili su segmentaciju onih koji su u potrazi za kupovinom smartphonea ili tableta, što je bilo posebno interesantno klijentima.

Rezultate istraživanja možete pronaći OVDE.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!