Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

GfK istraživanje o procesu kupovine smartfon i tablet uređaja

SVET – Agencija GfK sprovela je istraživanje na temu procesa kupovine smartfon i tablet uređaja u Velikoj Britaniji, Rumuniji, Belgiji i Rusiji. Svi podaci su prikupljeni onlajn, preko GfK onlajn panela.
Tokom šest nedelja ispitanici su popunjavali:

  • Dnevnik, u kojem su pitani o tome šta su radili oflajn u vezi sa traženjem tablet-a/smartphon-a. Ovaj deo je opcioni ali, naravno, veoma koristan za dobijanje pune slike o procesu kupovine – onlajn i oflajn.
  • Istraživanje web stranica – na početku studije odabrano je 10 web sajtova (na osnovu njihove popularnosti). Kada bi ispitanici pristupili tom sajtu (samo jednom) iskočio bi prozorčić na kojem se traži da popune anketu o tome šta su hteli da rade na tom sajtu. Potom, nakon pregledanja sajta, neposredno pre napuštanja, upitani su da ponovo popune anketu o tome šta su zapravo radili na sajtu. Zatim su analizirani podaci na sajtu kako bi se odredilo kako se uklapaju u celokupan proces kupovine.
  • Na kraju bi ispitanici popunili finalnu anketu u kojoj bi naveli da li su kupili određeni uređaj, gde, zašto su odabrali to mesto, itd.

Podaci koji su dobijeni u studiji omogućili su segmentaciju onih koji su u potrazi za kupovinom smartphonea ili tableta, što je bilo posebno interesantno klijentima.

Rezultate istraživanja možete pronaći OVDE.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!