today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Foto sajam u KC Rex

Foto-sajam, trodnevni događaj posvećen afirmaciji fotografije kao umetničkog objekta, a najpre štampane fotografije i foto-knjige, održaće se od 8. do 10. juna u KC Rex. Kroz prodajnu izložbu izabranih autora iz Srbije, ad-hoc biblioteku i predavanje o samoizdavanju foto-knjiga i druge prezentacije, publika će imati priliku da se upozna sa radovima različitih fotografa mlađe generacije, a stručna javnost da se poveže oko ideje da štampana fotografija, paralelno sa digitalnom, zauzima značajno mesto u savremenoj fotografskoj praksi.

Pogledajte program Foto sajma po danima:

1. dan: Otvaranje izložbe
19:00 Otvaranje prodajne izložbe (selekcija autora i radova: belgrade raw) i prezentacija celog sajma.

Opis:
Cilj izložbe je da predstavi selekciju radova lokalnih fotografa, u izboru članova Belgrade Raw kolektiva i omogući zainteresovanim posetiocima da, po povoljnim cenama, kupe ove vrhunski odštampane i opremljene fotografije.

2. dan: Biblioteka Fotografije
14:30-16:00 Predstavljanje projekata samizdat foto-izdavaštva iz regiona

16:30-17:30 Predavanje Darka Stanimirovića o foto-knjigama kao umetničkom objektu i mogućnostima i izazovima izrade sopstvene foto-knjige.

Opis predavanja:
Paralelno sa trendom masovne digitalne produkcije i konzumiranja fotografije na ekranu, u poslednjoj dekadi je procvetalo tržište fotografskih knjiga, naročito bibliofilskog izdanja. Često ručno izrađene, u malim tiražima i specijalno opremljene, foto-knjige su postale idealno sredstvo izražavanja mnogih, a u isto vreme i vrlo tražen kolekcionarski objekat. Predavanje će obuhvatiti pojam foto-knjige, prezentaciju odabranih primera i kratak pregled procesa pravljenja sopstvene knjige.

CEO DAN (13-21)
Ad-hoc biblioteka foto-knjiga

O projektu Ad-hoc biblioteke
Iz privatnih kolekcija autora i prijatelja projekta, na licu mesta će se oformiti biblioteka fotografskih monografija, koje će svim posetiocima biti na raspolaganju. Za razliku od ostalih vizuelnih umetnosti, u kojima monografija služi da se reprodukcije dela predstave i time delimično prevaziđe problem malobrojnosti originala, u fotografiji je ona vrlo često sam vrhunac rada jednog umetnika. To je čini, naročito u sredini siromašnoj kvalitetnim i relevantnim izložbama, kakva je Srbija, neizostavnim, ali nažalost nepostojećim osloncem za formiranje fotografa. U Beogradu, i pored sve šireg interesovanja javnosti za fotografiju, ne postoji javnosti dostupna biblioteka snabdevena značajnim delima fotografske umetnosti u formi monografija. Projekat „Ad-hoc Biblioteka foto-monografija“ je pokušaj da se demonstrira koliko bi takva biblioteka značila gradu i ljudima zainteresovanim za fotografiju u njemu. Dugoročni cilj ovog projekta je da, ukazujući na nedostatak ove biblioteke, pokuša da pribavi podršku i sredstva za njeno formiranje.

Ceo dan:
Nekoliko odeljaka u prostoru sa postavkama manjih projekata (izložba trampa – Luka Knezevic Strika, Belgrade Raw fotografije…)

3. dan: Foto-bazar
12:00-15:30 Bazar u organizaciji Remont-a

Opis bazara:
Foto bazar je dan koji je ustanovljen na obostranu radost i korist umetnika i ljubitelja umetničke fotografije. Po svojoj prirodi fotografija je ekspresivan, uzbudljiv, dinamičan ali i ekonomičan i lako dostupan umetnički medij. Tog dana se mogu pregledati foto opusi nekih od naših etabliranih savremenih umetnika i mogu se odabrati i pazariti fotografije po vrlo povoljnim cenama (od 100 do par hiljada dinara).
Prvi Foto bazar organizovan je 31. marta ove godine i naišao je na odličan odziv među beogradskom publikom. Svako ko je tog dana svratio u Remont nije izašao praznih ruku!

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!