Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Festival Skopje Kreativa 2015

REGION – Festival kreativnih industrija pod nazivom Skopje Kreativa 2015 biće održan od 16. do 20. septembra u glavnom gradu Makedonijе.

Pod motom „Skopje – moj grad“ tokom četiri festivalske večeri biće održane prezentacije, predavanja, radionice, panel diskusije i debate. Učesnici festivala su pored makedonskih kreativaca, i kreativci iz Slovenije, Albanije, Poljske, Srbije i drugih zemalja. Posetioci će moći da uživaju u projekcijama filmskih i video radova, performansa i predstava, a u večernjim satima u muzičkom programu. Za najmlađe posetioce organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program.

„Festival će prikazati presek kreativnog sektora u regionu, od product dizajna, industrijskog i grafičkog dizajna, do modnog dizajna“, ističe programski direktor festivala Laze Tripkov i dodaje: „Pored toga, posetioci će moći da uživaju u događajima koji su mainstreem današnje kreativne industrije, kao što su super atraktivna izložba School of Visual Arts, radovima Milmoj Glejzer, Stefana Zagmajstera, Mirka Ilića, Sejmura Hvasma i mnogih drugih renomiranih dizajnera i umetnika“.

Festival Skopje Kreativa zamišljen je kao manifestacija koja će prikazati presek kulturne scene i kreativne industrije u Makedoniji i zemljama regiona. Cilj organizatora je da se na inovativan način, kroz zanimljiv koncept, učesnici i posetioci festivala upoznaju sa regionalnom kreativnošću i dostignućima kreativne industrije u Makedoniji i okruženju.

„Ovaj festival vaspostavlja novi standard, novi kvalitet. Želja nam je da Skoplje stavimo u rang gradova koji su prepoznatljivi po kreativnom duhu, grad u komu su mladi pokretači kreativnog duha. Zbog toga smo se i odlučili da slogan ovogodišnjeg festivala bude „Skopje – moj grad“, kaže Tanja Balak rukovodilac Sektora za kulturu grada Skoplja.

Na festivalu će posebna pažnja biti posvećena mladim kreativcima koji će dobiti šansu da sa svojim idejama i dostignućima upoznaju širu javnost. Tako će na festivlau učestvovati neki od najpoznatijih, mladih renomiranih kreativaca kao što su Jan Bajtlik iz Poljske, makedonski modni dizajner Izet Curi, mladi dizajneri koji čine slovenački studio Armada od Slovenije, članovi holandskog Studija Andres Degen i mnogi drugi.

Agencija McCann Skopje komunikacijski partner je ovogodišnjeg festivala. „Naše opredeljenje je da podržimo kreativnost u svakom njenom obliku, pa je tako saradnja sa Festivalom došla priprodno. Skopje Kreativa je ambiciozan projekt sa ciljem povezivanja kreativnosti iz različitih zemalja, u različitim oblastima i na različite načine i kao takav zaslužuje našu pažnju. Još više zbog toga što je festival odlična šansa za kreativni izraz mladih talentovanih ljudi i njihovu promociju izvan granica svoje države. Drago nam je što možemo da doprinesemo ovom jesenjem kreativnom hepeningu koji će omogućiti Makedoniji i Skoplju da budu u centru kreativnih dešavanja u regionu“, kaze Lara Casule Gonev, PR Director agencije McCann Skopje.

Festival je otovorenog karaktera, svi programi i događaji su besplatni. Zaniteresovani učesnici i posetioci mogu da se registruju na e-mail adresu: info@kongresencentaram.mk. Više informacija o Festivalu možete naći na sajtu: http://skopjekreativa.mk/index.php/mk/

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!